Lloyd’s Awards: Βραβεύτηκαν οι Τσάκος, Βουδούρογλου, Βαφειάς και Νταϊφάς

Τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List για το 2012 απονεμήθηκαν για 9η χρονιά σε προσωπικότητες της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας.

Τα βραβεία δίνονται κάθε χρόνο με σκοπό την αναγνώριση και την επιβράβευση κατακτήσεων και αξιέπαινων δραστηριοτήτων στην Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς επίσης και την ανάδειξη της ιδιότητας της Ελλάδας ως ναυτιλιακό κέντρο. Οι νικητές επιλέγονται από μια ανεξάρτητη ομάδα κριτών οι οποίοι αποτελούν ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό

δείγμα της Ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Ο Μιχάλης Βουδούρογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δύο ναυτιλιακών εταιριών εισηγμένων στο Αμερικανικό χρηματιστήριο, την Paragon Shipping και την Box Ships, ονομάσθηκε Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς για το 2012, καθρεφτίζοντας μια χρονιά ανάπτυξης και τολμηρής πρωτοβουλίας. Σε αυτό περιλαμβάνεται και η ιδιωτική του εταιρία Allseas Marine η οποία επίσης διευρύνθηκε με απόκτηση νέων πλοίων χύδην φορτίου.

Το βραβείο της Lloyd’s List Ελληνικός Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς πήγε στον Χάρη Βαφειά, διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρίας του StealthGas, για μια χρονιά κατά την οποία ανεδείχθησαν οι αρετές της σταθερής του ηγεσίας της εταιρίας στην υγιή αγορά των πλοίων μεταφοράς LPG, η οποία κορυφώθηκε με μια παραγγελία νεότευκτων LPG. Το Βραβείο του αφιερώνεται από τους συντάκτες της Lloyd’s List.

Ο Σταύρος Νταϊφάς, ένα παλληκάρι της σύγχρονης Ελληνικής ναυτιλίας, βραβεύτηκε με το Lloyd’s List / Propeller Club Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής για μια εξαιρετική σταδιοδρομία η οποία ξεκίνησε από το τίποτα και πέραν της μακράς παρουσίας του στον εφοπλισμό, συμπεριλαμβάνει την επί μακρόν υπηρεσία του στην Ένωση των Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο Maersk McKinney Moller εξελέγη μεταθανάτια Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, το μοναδικό βραβείο το οποίο απονέμεται αποκλειστικά σε μη Έλληνες. Ο πατριάρχης του ομίλου Maersk απεβίωσε την άνοιξη σε ηλικία 98 ετών, μετά από μιας ζωής κτίσιμο και ανάπτυξη της Maersk σε παγκόσμιο κολοσσό.

Ο αποδέκτης του Βραβείου Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς για το 2012 ήταν η Aegean Bulk Co., η οποία κατά την διάρκεια της χρονιάς παρέλαβε δύο νεότευκτα οικολογικών προδιαγραφών kamsarmax ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες που ναυπήγησαν πλοία με ηλεκτρονικές μηχανές. Η Aegean Bulk είναι πρωτοπόρος με την ποιότητα, με την φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία των πλοίων της και στις επιτυχίες της περιλαμβάνεται το πρώτο ‘ΠΡΑΣΙΝΟ Βραβείο’ αναγνώρισης σε εταιρία μεταφοράς χύδην φορτίου.

Μια από τις παλαιότερες Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες η Neda Maritime Agency κέρδισε το Βραβείο Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς. Η χρονιά είδε το παγκοσμίως πρώτο διπλού κύτους VLCC, το ιστορικό Arosa, να αφήνει το στόλο της Neda και δύο σύγχρονα υψηλών προδιαγραφών VLCC να προστίθενται στην επιχείρηση.

Το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς κερδήθηκε από τον Καπετάνιο Αθανάσιο Πάγκαλο του πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Navarino της Costamare. Ο πλοίαρχος πήρε το βραβείο για την διάσωση ενός 72χρονου κυβερνήτη θαλαμηγού που ασθένησε, τον περασμένο Αύγουστο και ζήτησε βοήθεια εκατοντάδες μίλια ανοιχτά της Χαβάης.

Το post-panamax Hyundai Ambition μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Danaos Corporation, το οποίο παρελήφθη νωρίτερα αυτή την χρονιά ως το πέμπτο και τελευταίο πλοίο σε μια σειρά νεότευκτων χωρητικότητας 13.100 teu, συνέλαβε η ματιά των κριτών ως το ‘Πλοίο της Χρονιάς’ για πολλά χαρακτηριστικά αποδοτικότητας καυσίμων καθώς επίσης και για την τεχνολογία αιχμής στα συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών που παρέχουν μεγάλα οφέλη στην διοίκηση και στις ανάγκες των πληρωμάτων.

Άλλοι νικητές για το 2012 περιλαμβάνουν τον Όμιλο Τσάκου, ο οποίος πήρε το Βραβείο για Επιτεύγματα στην Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία, το Βραβείο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης κέρδισε η Ναυτική Ακαδημία Ύδρας και ο ιστορικός και ναυτιλιακός συγγραφέας Γεώργιος Μ. Φουστάνος κέρδισε ένα ειδικό Βραβείο ‘Άνθρωπος της Θάλασσας’.

Η Optima Shipbrokers και DVB Bank έφυγαν τιμώμενοι με τα βραβεία στις κατηγορίες Shipbrokers και Ναυτιλιακός Χρηματοδότης αντιστοίχως. Η θυγατρική της Cosco Pacific Πειραιάς Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Α.Ε. έλαβε το Βραβείο Πειραιάς Διεθνές Κέντρο ενώ το Ελληνικό Τμήμα της SNAME ψηφίστηκε νικητής του Βραβείου Τεχνολογικού Επιτεύγματος.

Τα Βραβεία υποστηρίζονται επισήμως από εξέχοντες φορείς της Ελληνικής ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, του Ελληνικού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Στους υποστηρίζοντες οργανισμούς περιλαμβάνονται επίσης ο Ελληνικός Οργανισμός Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Helmepa, η Ένωση Ελλήνων Shipbrokers, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, το Propeller Club, η WISTA Hellas, η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας και η Ένωση για την Ναυτική Διαιτησία.

Ελληνικά Ναυτιλιακά βραβεία 2012 της Lloyd’s List

Οι νικητές με μια ματιά

Εταιρία Ξηρού φορτίου της Χρονιάς – Aegean Bulk Co. Inc.
Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς – Neda Maritime Agency Co. Ltd.
Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς – Blue Star Ferries
Shipbroker της Χρονιάς – Optima Shipbrokers
Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς – DVB Bank
Πλοίο της Χρονιάς – ‘Hyundai Ambition’
Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος – SNAME Ελληνικό Τμήμα
Βραβείο Πειραιάς Διεθνές Κέντρο – Πειραιάς Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Α.Ε.
Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς – Maersk MacKinney Moller
Ναυτικός της Χρονιάς – Κάπταιν Αθανάσιος Πάγκαλος
Βραβείο για Επίτευγμα στην Εκπαίδευση και Επιμόρφωση – Ναυτική Ακαδημία Ύδρας
Άνθρωπος της Θάλασσας – Γεώργιος Μ. Φουστάνος
Βραβείο για Επίτευγμα στην Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία – Ο Όμιλος Τσάκου
Lloyd’s List/Propeller Club Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής – Σταύρος Αντώνιος Νταϊφάς
Ελληνικός Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς – Χάρης Βαφειάς
Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας της Χρονιάς – Μιχάλης Βουδούρογλου
Protothema.gr

Keywords
Αναζητήσεις
optima ναυτιλιακη
Τυχαία Θέματα