Lamda Development: Κοντά στην αναχρηματοδότηση δανείων

Σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων, προκειμένου να ολοκληρώσει την αναχρηματοδότηση του συνόλου των υποκείμενων σε αναχρηματοδότηση τραπεζικών δανείων του ομίλου ύψους 235,8 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με τις δανειακές συμβάσεις καθίστανται πληρωτέα εντός των επόμενων 12 μηνών, βρίσκεται η διοίκηση της Lamda Development.Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 150 εκατ. ευρώ, «το έλλειμμα σε κεφάλαιο κίνησης ανέρχεται σε 211 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι τα δάνεια θα αναχρηματοδοτηθούν επιτυχώς. Στην περίπτωση
που ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα αναχρηματοδότηση του συνόλου των υποκείμενων σε αναχρηματοδότηση τραπεζικών δανείων του ομίλου, τότε το ανωτέρω έλλειμα σε κεφάλαιο κίνησης ύψους 211 εκατ. ευρώ θα πάψει να υφίσταται».Στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα αναχρηματοδότηση, τότε η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι θα καλύψει τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης κατά τους επόμενους 12 μήνες ως ακολούθως:- Κατ΄ αρχήν ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια που θα προκύψουν από την αύξηση και τα οποία θα διατεθούν για την πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τόκων, χρεολυσίων της μητρικής εταιρίας, καθώς επίσης και χρηματοδότησης λειτουργικών αναγκών θυγατρικών εταιριών μέσω αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, η Consolidated Lamda Holdings S.A., ως βασικός μέτοχος της Εταιρίας, εξέφρασε την πρόθεση να καλύψει τις μετοχές, που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες.- Το υπολειπόμενο ποσό ύψους 186 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από την πώληση οικοπέδων και επενδυτικών ακινήτων, που αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου ακινήτων του Ομίλου του οποίου η συνολική αξία την 31/3/2014 ήταν 739 εκατ. ευρώ.«Εφόσον οι ανωτέρω ενέργειες δεν αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν καλυφθεί το έλλειμμα σε κεφάλαιο κίνησης ύψους 211 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της εταιρείας θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Lamda Development: Στην TPG-Axon Management το 7,88%

Στην πώληση του συνόλου των 3.497.599 ιδίων μετοχών που κατείχε (και οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 7,88% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, στην εταιρεία “TPG-Axon Management LP”, έναντι συνολικού τιμήματος €16.963.355,15 ήτοι €4,85 ανά μετοχή, προέβη την 19/6/2014, LAMDA Development S.A.


Κατόπιν της ανωτέρω συναλλαγής η εταιρεία δεν είναι πλέον κάτοχος ιδίων μετοχών, όπως ανακοινώθηκε.

Η “TPG-Axon Management LP” αποτελεί μια διεθνή εταιρεία επενδύσεων που επικεντρώνεται σε long και short επενδύσεις ανά την υφήλιο βασιζόμενη στη θεμελιώδη ανάλυση (fundamentals) και επενδύει κυρίως σε μετοχές. Η “TPG-Axon Management LP” παρέχει τις υπηρεσίες της σε ιδιώτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας, συνταξιοδοτικά ταμεία, τραπεζικά ιδρύματα και άλλους θεσμικούς επενδυτές. Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και γραφεία στο Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο. Η είσοδος της “TPG-Axon Management LP” στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας είναι μεγάλης σημασίας, αφού αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την Εταιρεία και τους μετόχους της σε επίπεδο στρατηγικής και τεχνογνωσίας ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την πρόσβαση της Εταιρείας στις διεθνείς αγορές συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό συνολικά στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων της εταιρείας.

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την ολοκλήρωση της συμμετοχής της “TPG – Axon Management LP” στη LAMDA Development”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου. “Η στρατηγική συμμετοχή μιας επενδυτικής εταιρείας παγκόσμιας εμβέλειας ανοίγει νέους ορίζοντες στην Εταιρεία, όχι μόνο στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, αλλά και σε κλάδους ευρύτερης σημασίας. Πρόκειται για μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης διεθνών κεφαλαίων στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας”.

Original article: Lamda Development: Κοντά στην αναχρηματοδότηση δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα