Lamda Development: Επιστροφή στην κερδοφορία στο πρώτο τρίμηνο του 2014

19:25 9/5/2014 - Πηγή: BankWars

Κέρδη έναντι ζημιών και αύξηση του κύκλου εργασιών εμφάνισε το α΄ τρίμηνο του 2014 η Lamda Development.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος εμφάνισε κέρδη 0,7 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του έτους έναντι ζημιών €11,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2013. Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη περσινή περίοδο υπήρξε η εφάπαξ λογιστική χρέωση στα αποτελέσματα ποσού €11,8 εκατ. που αφορά την αναπροσαρμογή της αναβαλλόμενης φορολογίας λόγω της αύξησης του συντελεστή φορολογίας από το 20% στο 26%.

Παράλληλα, ο συνολικός κύκλος εργασιών

των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 8% το πρώτο τρίμηνο του 2014 και 6% το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

Η ανοδική τάση των βασικών εμπορικών δεικτών που είχε επισημανθεί το Β’ εξάμηνο του 2013 στα Εμπορικά μας Κέντρα, συνεχίζεται ακόμα πιο ενισχυμένη και στο Α’ τρίμηνο φέτος. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 8% το πρώτο τρίμηνο του 2014 και 6% το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά τις ίδιες χρονικές περιόδους παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 3% και 1,5% αντίστοιχα. Η μέση πληρότητα των εμπορικών μας κέντρων εξακολουθεί να ξεπερνά το 98% και παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για μισθώσεις.

Η θετική διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων από την υπόλοιπη αγορά λιανικής συνεχίζεται καθώς αποτελούν σημεία αναφοράς και αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό. Οι έμποροι λιανικής συνεχίζουν και έχουν μεγάλη υποστήριξη σε ενέργειες marketing και επικοινωνίας καθώς και εξασφαλισμένη μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως αποδεικνύει η μέχρι σήμερα πορεία.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο “Golden Hall” κινήθηκε ανοδικά κατά 8% ενώ είναι εντυπωσιακή και η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 12%. Οι ανωτέρω δείκτες πιστοποιούν ότι μετά από πέντε σχεδόν χρόνια λειτουργίας έχει αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς και διείσδυσης στο καταναλωτικό κοινό. Η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε €3,4 εκατ., κυμαινόμενη στα περσινά επίπεδα. Στο “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε άνοδος του κύκλου εργασιών των καταστημάτων κατά 7%, και οριακή πτώση του αριθμού των επισκεπτών, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης. Αναφορικά με το “The Mall Athens”, τα μεγέθη του επίσης εμφανίζονται αυξημένα. Ο τζίρος των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασαν αύξηση κατά 9% και 6% αντίστοιχα, μεγέθη που επιβεβαιώνουν την ηγέτιδα θέση του Εμπορικού μας Κέντρου στο χώρο της λιανεμπορίου.

Original article: Lamda Development: Επιστροφή στην κερδοφορία στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα