LAMDA Development – Οδυσσέας Αθανασίου: Αυτή είναι η αλήθεια για το τίμημα στο Ελληνικό – Τίποτα δε μας χαρίζει το Δημόσιο


«Κάποιοι βιάστηκαν να μας καταγγείλουν. Ιδιαίτερα αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι πως ενώ φθάσαμε να δίνουμε τελικά 850 ευρώ το τ.μ. μας κατηγορούσαν πως θέλαμε να δώσουμε 70 ευρώ/τ.μ. Κάποιοι ξέχασαν ένα μηδενικό».

Με αυτή του τη δήλωση στο newmoney.gr ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου μιλάει για το τίμημα που σε βελτιωμένη προσφορά η εταιρεία του κατέθεσε αναφορικά με

το Ελληνικό.

Και προσθέτει: «να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το τίμημα για τις μετοχές φθάνει στα 915 εκατ. ευρώ κι εμείς θα δώσουμε με το καλημέρα το 35% του ποσού αυτού. Θα δώσουμε τα χρήματα πριν καν ξεκινήσουμε το σκάψιμο. Όμως εκτός αυτού υπάρχουν και άλλα 1,2 δισ. ευρώ για τα οποία δεν μιλάει κανείς. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο αφορά στις δεσμεύσεις μας ως προς τη δημιουργία υποδομών εκτός των χώρων δικών μας εκμεταλλεύσεων. Ας γίνω πιο σαφής. Πρόκειται για την εκ μέρους της κοινοπραξίας μας ανάληψη δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων, σχολείων, πάρκων, χώρων πρασίνου, σχολείων κι άλλων υποδομών τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο απαίτησε.

Δεν μας χαρίζει λοιπόν τίποτε το ελληνικό Δημόσιο. Και προς τιμήν τους κάποιοι διαπραγματεύτηκαν σκληρά για λογαριασμό της χώρας τους».

Ο κ. Αθανασίου συμπληρώνει επίσης πως από τα 6.000 συνολικά στρέμματα τα 2.500 είναι μονό καθαρά για αξιοποίηση από την LAMDA. «Τα υπόλοιπα 2.000 θα γίνουν πάρκα για δημόσια χρήση και θα υπάρξουν 1.500 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων. Αυτοί οι χώροι θα είναι που θα πάνε το τίμημα σε ένα σύνολο 2,1 δις. ευρώ (μαζί με τα 915 εκατ. ευρώ των μετοχών).

Άρα έχουμε με μια απλή διαίρεση μια αξία 850 ευρώ/ τ.μ. σε μια περιοχή που το πιο ακριβό οικόπεδο ενός ιδιώτη κοστίζει 400 ευρώ/τ.μ. Και σε αυτά δεν υπολογίζω ούτε τα μουσεία που έχουμε υποχρεωθεί βάσει διαπραγματεύσεων να υλοποιήσουμε, ούτε το ενυδρείο που θα είναι το μεγαλύτερο στην νότια Ευρώπη».

Original article: LAMDA Development – Οδυσσέας Αθανασίου: Αυτή είναι η αλήθεια για το τίμημα στο Ελληνικό – Τίποτα δε μας χαρίζει το Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα