K. Μίχαλος: «Αποτυχημένη η συνταγή της λιτότητας»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζητά την άμεση εκταμίευση της δόσης και τέλος «στην αποτυχημένη» συνταγή λιτότητας.

Την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης σε συνδυασμό με την περαιτέρω απομείωση του δημοσίου χρέους ζήτησε την Πέμπτη ο προέδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ομιλία του σε συνέδριο για την Αξιοποίηση της Ακίνητης περιουσίας στην Αθήνα.

Ο κ. Μίχαλος

έκρουσε τον κώδωνα για τα μέτρα λιτότητας  στα οποία εμμένουν οι δανειστές, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία «συνταγή που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει. Υπογράμμισε μάλιστα, οτι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, ενώ τα με τη συνταγή της λιτότητας δεν θα υπάρξει «εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα, τροφοδοτώντας ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, ελλειμμάτων και χρέους».

Προειδοποίησε για την για τον «γκρεμό της ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας , υπενθυμίζοντας πως «η αγορά και η οικονομία επιβιώνουν μετά βίας ως τώρα, χάρη στη ‘μηχανική υποστήριξη’ που παρέχεται μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ο πρόεδρος τους ΕΒΕΑ αναφερόμενο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά ακινητών εκτιμά ότι η ανάκαμψη μπορεί να έρθει μόνο με «την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ολοκλήρωση των ανακατατάξεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο χρηματοπιστωτικό τομέα», τα οποία θα επιτρέψουν την πρόσβαση στις αγορές και άντληση ρευστότητας, αλλα και μέσω της αξιοποίησης της μεγάλης δημόσιας περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα