J.P. Morgan: Μην….πανηγυρίζετε, η Ιταλία και η Ισπανία, μοιάζουν πολύ με την Ελλάδα. Τα ίδια λέει και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς

14:09 2/1/2013 - Πηγή: BankWars

Ο αναλυτής J.P. Morgan John Normand, κόντρα στα αισιόδοξα μηνύματα που βγαίνουν από τις αγορές στο ξεκίνημα της χρονιάς, κρούει κώδωνα κινδύνου για την ευρωζώνη. Η Ιταλία και η Ισπανία, αναφέρει, βρίσκονται στα πρώτα στάδια μίας κρίσης που μοιάζει σε εξαιρετικό βαθμό με αυτήν της Ελλάδας. Είναι η ίδια κρίση με αυτήν που έφερε την Ελλάδα

στα πρόθυρα της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, επισημαίνει ο αναλυτής.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt

«Καμπανάκι» για τους κινδύνους που ενέχουν για την παγκόσμια οικονομία οι οικονομικές δυσχέρειες της Ισπανίας και της Ελλάδας χτυπά ο αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην Ευρώπη», γράφει και σημειώνει ότι η Ισπανία και η Ελλάδα «βρίσκονται σε ύφεση από την οποία δεν εμφανίζεται κανένα σημείο εξόδου».

Για την έξοδο από την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη εδώ και πολλούς μήνες, ο αμερικανός νομπελίστας απορρίπτει την ιδέα του δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο, όπως υποστηρίζει, «δεν αποτελεί λύση», ενώ η επαναγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί, κατά την άποψή του, παρά να είναι «προσωρινό καταπραϋντικό».

«Εάν η ΕΚΤ καθιστά τη συνέχιση της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας όρο χρηματοδότησης, θα έχει ως μόνη συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης του ασθενούς», εκτιμά ο κ. Στίγκλιτς.

Για το 2013, ο αμερικανός οικονομολόγος δεν αποκλείει νέα αναταραχή στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα