JP Morgan: Overweight για Ελλάδα, Ρωσία, Πολωνία – “Βασική ανησυχία η Τουρκία”

14:33 9/7/2014 - Πηγή: BankWars

Μετά από συναντήσεις με περισσότερους από 100 πελάτες που ειδικεύονται στις αναδυόμενες αγορές η JP Morgan συνειδητοποίησε ότι δεν μοιράζονταν τον ενθουσιασμό της για τις αγορές αυτές.


«Η θετική μας προοπτική για τις αναδυόμενες αγορές στηρίζεται στην εκτίμηση ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα επιταχυνθούν το 2015. Αυτό βέβαια απαιτεί και επιτάχυνση του ΑΕΠ στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 ώστε να αυξήσει τα έσοδα των επιχειρήσεων ενώ ελπίζουμε

παράλληλα ότι οι διοικήσεις θα εστιάσουν περισσότερο στα περιθώρια κέρδους»

Η θέση της JP Morgan για τις αναδυόμενες αγορές είναι η εξής: «overweight» για Ρωσία, Πολωνία και Ελλάδα, «neutral» για Τουρκία και «underweight» για Μέση Ανατολή και Αφρική.

«Η βασική μας ανησυχία είναι η Τουρκία. Πιστεύουμε ότι η Τουρκία μπορεί να υπεραποδόσει όσο οι αγορές συναλλάγματος στις αναδυόμενες αγορές παραμένουν σταθερές. Αλλά οι επενδυτές ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις υψηλότερων αποδόσεων των ΗΠΑ και της ασθενέστερης τουρκικής λίρας. Οι μειώσεις των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα δεν έχουν ενθαρρύνει ιδαίτερα τους επενδυτές μετοχών, αλλά πιστεύουμε ότι τα βελτιωμένα επιτοκιακά περιθώρια θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο δεύτερο τρίμηνο σε κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα