Intralot: Στην τελική ευθεία για έξοδο στις αγορές η θυγατρική στο Λουξεμβούργο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία προσφοράς ομολογιών ύψους 200 εκατ. ευρώ και λήξεως 2021 από την 100% θυγατρική της Intralot στο Λουξεμβούργο, Intralot Capital Luxembourg S.A.

Στο πλαίσιο του roadshow που πραγματοποιείται για το σκοπό

αυτό, διοικητικά στελέχη της εταιρείας πραγματοποίησαν χθες από το Λονδίνο τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων. Όπως σημειώθηκε, το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης, 147 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου χρέους και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ ως κεφαλαιακό «μαξιλάρι». Οι ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Παράλληλα, τονίστηκε πως ο όμιλος έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, διαθέτει μια σημαντική διεθνή παρουσία με ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων τόσο σε αναπτυγμένες χώρες, που παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα όσο και σε αναπτυσσόμενες χώρες με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Παράλληλα, τα έργα που έχει αναλάβει της εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα για τα επόμενα χρόνια με περιορισμένη εξάρτηση από συγκεκριμένες αγορές.

Εν όψει της διενέργειας προσφοράς ομολογιών 200 εκατ. ευρώ, λήξεως το 2021, από τη θυγατρική της Intralot Capital Luxembourg S.A., η Standard & Poor΄s Ratings επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Intralot σε “Β+” , ενώ αναθεώρησε σε “θετικό” από “σταθερό” το outlook της αξιολόγησης. Ο οίκος αξιολογεί με “Β+” την προτεινόμενη έκδοση εγγυημένων ομολογιών 200 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική Intralot Finance Luxembourg S.A. Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες της Standard & Poor΄s πως η Intralot θα διατηρήσει την υγιή λειτουργική της απόδοση και θα συνεχίσει να ενισχύει τις πιστωτικές μετρικές. Επίσης ακολουθούν μετά την έναρξη των συναλλαγών αναχρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης ομολόγου 200 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Fitch αν και μετέβαλλε σε αρνητικό από σταθερό το outlook της αξιολόγησης Β+ της Intralot, επιβεβαίωσε τη σύσταση ΒΒ- τόσο για το ευρωομόλογο ύψους 325 εκατ. ευρώ με ωρίμανση τον Αύγουστο του 2018, όσο και για το ομόλογο ύψους 200 εκατ. ευρώ που εκδίδει θυγατρική της Intralot στο Λουξεμβούργο. Η Fitch επισήμανε πως μια υποβάθμιση του αξιόχρεου της εταιρίας θα μπορούσε να προκληθεί από αποδείξεις ότι τα νέα συμβόλαια ή ανανεώσεις τους πραγματοποιούνται με λιγότερο ευνοϊκούς όρους για την εταιρεία.

Ακόμη, η Moody΄s αξιολόγησε με Β1 την έκδοση ομολόγου υψηλής εξασφάλισης (senior debt) της Ιntralot, αλλάζοντας το outlook σε αρνητικό από σταθερό, κυρίως λόγω δανεισμού, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση B1 για το ομόλογο υψηλής εξασφάλισης ύψους 3,25 δισ. ευρώ λήξης 2018 της Intralot Capital Luxembourg S.A.

Για τη χρήση του 2013 ο όμιλος της Intralot εμφάνισε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 1,53 δισ. ευρώ (αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με το 2012). Ο κύκλος εργασιών χωρίς την επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών ύψους 80,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 1,61 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 17,9% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 9,7%, φτάνοντας τα 194,8 εκατ. ευρώ και χωρίς την επίδραση συναλλαγματικών διαφορών ύψους 8,9 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ανήλθαν σε 203,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας στο Χ.Α. ανέρχεται στα 334 εκατ. ευρώ.

Original article: Intralot: Στην τελική ευθεία για έξοδο στις αγορές η θυγατρική στο Λουξεμβούργο.

Keywords
Αναζητήσεις
intralot luxembourg θεσεις εργασιας
Τυχαία Θέματα