IBG: Προβλέψεις για το εξάμηνο των τραπεζών

Τις προβλέψεις για τα μεγέθη εξαμήνου των τεσσάρων συστημικών παρουσιάζει η IBG σε ανάλυσή της στην οποία διατηρεί τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank.

H χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα αποτελέσματα και κυρίως τα κέρδη των τραπεζών θα επηρεαστούν από one-offs (πωλήσεις

θυγατρικών), ενώ προβλέπει μικρή υποχώρηση των προβλέψεων σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Παράλληλα εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση των λειτουργικών δαπανών λόγω της αναδιάρθρωσης δικτύων αλλά και των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Η IBG στέκεται επίσης στην συνέχιση της απομόχλευσης των ισολογισμών και στην μικρή αύξηση των καταθέσεων.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank προβλέπει ότι τα μετά φόρων κέρδη θα ανέλθουν στα 48 εκατ. το α΄ εξάμηνο. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 973,5 εκατ., καταγράφοντας άνοδο 2,2%.

Για την Eurobank η IBG εκτιμά μετά φόρων κέρδη ύψους 66,7 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 769 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η Εθνική θα καταγράψει ζημίες 21 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 811 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα εκτιμά ότι η Πειραιώς θα σημειώσει ζημίες 13,2 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 875,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,2% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2016.

Η IBG επαναδιατυπώνει τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις μετοχές των τραπεζών, ενώ προτιμά την Εθνική λόγω ρευστότητας, κεφαλαίων αλλά και καλύτερης ποιότητας ενεργητικού.

Η χρηματιστηριακή έχει τιμή-στόχο τα 3,13 ευρώ για την Alpha (σύσταση buy), τα 0,96 ευρώ για την Eurobank (σύσταση accumulate), τα 0,43 ευρώ για την Εθνική (σύσταση buy) και τα 5,30 ευρώ για την Πειραιώς (σύσταση buy).

Σημειώνεται ότι Eurobank και Alpha ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 30/8, ενώ Eθνική και Πειραιώς στις 31 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα