HSBC: Σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία, top pick η Folli Follie

H Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σχετικά σταθερό μονοπάτι, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τον Ιούνιο του 2017, υπογραμμίζει η HSBC σε έκθεση της, στην οποία διατηρεί σύσταση οverweight για την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα στα μακροοικονομικά στοιχεία είναι μεικτή υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση αισιοδοξίας, με τα καθοδικά ρίσκα να υποχωρούν.

Η επιστροφή

του πληθωρισμού στην αγορά, η πτώση του ποσοστού της ανεργίας και ο αριθμός ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό προσφέρει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο outlook της ανάπτυξης. Θετική είναι και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, λόγω της μεγάλης έκθεσης των ελληνικών εταιρειών καταναλωτικών αγαθών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, η HSBC επισημαίνει ότι παραμένει σχετικά επιφυλακτική, καθώς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στην φορολογία μπορεί να ασκήσουν πιέσεις στην ανάπτυξη του διαθέσιμου εισοδήματος. Την ίδια στιγμή, αυτό μπορεί να είναι θετικό για την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, στηρίζοντας την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Η HSBC δηλώνει buy (αγορά) για τη μετοχή της Folli Follie, ενώ διατηρεί τη σύσταση buy για την Jumbo. Στον αντίποδα υποβαθμίζει σε hold τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Για τη Folli Follie η νέα τιμή στόχος είναι στα 27 ευρώ, ευρώ 25,50 ευρώ, ενώ οι τιμές στόχοι για Jumbo και ΟΠΑΠ είναι 18 και 11 ευρώ προηγουμένως.

Keywords
Τυχαία Θέματα