H Δικαιοσύνη δεν έκανε το χατίρι του Καμμένου – Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι – Ρεζίλι η κυβέρνηση – Όλες οι αντιδράσεις

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης του αδικήματος, από τις αρμόδιες αρχές.

Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία θα ερευνηθεί η όλη υπόθεση, ενώ οι δημοσιογράφοι

δεν παραπέμπονται στο Αυτόφωρο και προς το παρόν δεν ασκείται ποινική δίωξη.

Μετά το πέρας της διαδικασίας στην Εισαγγελία ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης τόνισε ότι η υπόθεση ουσιαστικά «αφορά την έκφραση» και όχι μία μάχη της εφημερίδας. «Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί.. Και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση» είπε ο κ. Μαυρίδης και ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ αλλά και τους δημοσιογράφους που τους στήριξαν.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Φιλελεύθερος Παναγιώτης Λάμψιας εξερχόμενος από την Εισαγγελία δήλωσε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα περί Τύπου και έκανε λόγο για νίκη της δημοκρατίας και για αυταρχισμό της κυβέρνησης σχετικά με την κράτηση των στελεχών του Φιλελεύθερου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η δημοκρατία έχει αντισώματα η ελευθερία του Τύπου νίκησε τις αθλιότητες μιας εξουσίας που είναι αυταρχική, που είναι μονολιθική, που θεωρεί ότι μπορεί να εκβιάζει, να εκφοβίζει τον Τύπο. Δεν είναι μια προσωπική νίκη του Φιλελεύθερου, ούτε ημών των δημοσιογράφων, είναι μια νίκη της Δημοκρατίας, στο Δυτικό κόσμο η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη.

Η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει… Ευτυχώς «υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας» όπως θα ‘λεγε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Νομίζω ότι αυτή η ημέρα θα πρέπει να είναι η αρχή μιας διαδικασίας για να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τον Τύπο. Νομίζω όμως ότι κυρίως πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημερινή εξουσία θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση την ελεύθερη βούληση και την ελευθεροτυπία, την ελευθερία δηλαδή των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουν την αλήθεια».

Κριτική στην κυβέρνηση για τη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον εκδότη και σε δημοσιογράφους της εφημερίδα Φιλελεύθερος άσκησε ο Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνοντας πως «ήρθαν να εκφράσουν υποτίθεται το νέο και εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε το πρωί στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων όπου οδηγήθηκαν οι δημοσιογράφοι και σε δήλωσή του τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν αντέχει την κριτική για τη Μόρια και για τη διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ για τη μετανάστευση, ένα θέμα που έχει εγερθεί άλλωστε από πολλές πλευρές». «Όταν θα φύγουν θα ήταν καλύτερο για τους ίδιους να μην τους θυμόμαστε για καθεστωτισμό και για συλλήψεις δημοσιογράφων! Θα μπορούσαν να χάσουν αξιοπρεπώς…» δήλωσε χαρακτηριστικά

Ο βουλευτής κ. Καραγκούνης τόνισε: «πριν από 2 εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συνέλαβαν για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν δηλαδή το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση “πρώτη φορά αριστερά”. Να τους χαιρόμαστε».

Θ. Μαυρίδης: Στόχος τους είναι προφανείς, να κλείσουν τα στόματα όσων ασκούν κριτική

Νωρίτερα, εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος Θανάσης Μαυρίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, κάνοντας λόγο για κίνηση που εκπορεύεται από το Μαξίμου, αναφερόμενος στη μήνυση που υπέβαλε κατά επτά δημοσιογράφων ο Πάνος Καμμένος με αφορμή το ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στη Μόρια.

«Ο στόχος τους είναι προφανής: Να εκφοβίσουν και να κλείσουν τα στόματα όσων ασκούν κριτική. Εάν μας στέλνουν κάθε μέρα στη φυλακή εκεί θα είμαστε κάθε μέρα. Στη χώρα πρέπει ορισμένα πράγματα να προχωρήσουν» είπε ο κ. Μαυρίδης. «Σε καμία άλλη χώρα ο δημοσιογράφος δεν φυλακίζεται γιατί ασκεί κριτική» τόνισε ο εκδότης του Φιλελεύθερου.

«Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι να μην μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Είμαι 35 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και είναι η πρώτη φορά που περνάω αυτή τη περιπέτεια. Το κείμενο στηρίζεται σε όσα έχουν καταγγελθεί και δεν έχουν απαντηθεί» τόνισε ο Θανάσης Μαυρίδης.

Όπως υπογράμμισε η υπόθεση «αφορά όλο τον τύπο, σήμερα είμαστε εμείς αύριο μπορεί να είναι μια εφημερίδα με κεντροαριστερή στόχευση».

Ρεζίλι έκανε την κυβέρνηση ο Π.Καμμένος – Κρατούνται δημοσιογράφοι του “Φιλελεύθερου”- Αντιδράσεις ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Μίκη, ΕΣΗΕΑ και Βαξεβάνη!

Keywords
Τυχαία Θέματα