H Zωή καλεί τον Γ.Στουρνάρα στη Βουλή “δι’ υπόθεσίν του”

17:41 8/6/2015 - Πηγή: BankWars

Στη Βουλή θα κληθεί ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών το 2012 τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στην Επιτροπή κατέθεσε ο διατελέσας πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens Σήφης Βαλυράκης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αμφισβήτησε την νομιμότητα και την εγκυρότητα της υπογραφής του εξωδικαστικού συμβιβασμού από τον κ. Στουρνάρα και δήλωσε ότι «θα τον καλέσουμε που υπέγραψε εκπρόθεσμα».

«Αμφισβητώ την εγκυρότητα αυτού του συμβιβασμού και θα προτείνω να καλέσουμε τον κ. Στουρνάρα που τον υπέγραψε εκπρόθεσμα τον Αύγουστο του 2012 για να δούμε αν έχουν ισχύ αυτά γιατί σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Βαλυράκης επέκρινε την Δικαιοσύνη και την Βουλή για συστηματική παρακώλυση της έρευνας του σκανδάλου, εκτιμώντας ότι αυτό έγινε για να μην θιγούν πολιτικά πρόσωπα. Η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, ενώ εντόπιζε ευθύνες ή ενδείξεις ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν έστελνε τον φάκελο στην Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα