H Citibank εστιάζει σε πιο στοχευμένη στρατηγική

Τη δέσμευση της Citibank να συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική μονάδα της και την πελατειακή της βάση υπογράμμισε ενώπιον ευρύτατου ακροατηρίου ο επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας στην Ελλάδα, Grant Carson.

«Σε δύσκολους καιρούς σαν αυτούς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την διεθνή εμπειρία και την εμπειρία 200 ετών για

να βρούμε λύσεις και προϊόντα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η νέα μικρότερη Citibank θα εστιάσει σε πιο στοχευμένη στρατηγική, πάνω στις ανάγκες του κάθε πελάτη και την περεταίρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών υπηρεσιών της όπως το internet ή το mobile banking για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Citi Ελλάδας Grant CarΨιson έγιναν στα πλαίσια παρουσίασης επενδυτικών της προϊόντων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην οποία παρευρέθηκαν σχεδόν χίλιοι πελάτες της από τις κατηγορίες Citi Gold και Citi Gold Ultra.

Έρχονται, δε, μια εβδομάδα μετά την είδηση ότι η τράπεζα θα περιορίσει περεταίρω το δίκτυο των καταστημάτων της στην Ελλάδα κλείνοντας άλλα 16 υποκαταστήματα και διατηρώντας ουσιαστικά παρουσία μόνον στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με 21 συνολικά καταστήματα.

Σημειώνεται ότι παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο την αποχώρηση 170 εργαζομένων. Η Citibank που ανοιξε το πρώτο υποκατάστημα στην Ελλάδα το 1964, ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησής της από τον Grant Carson έχει συρρικνώσει το δίκτυό της δραστικά και έχει επικεντρώσει τις λειτουργίες της στα επενδυτικά και καταθετικά προϊόντα, αλλά και στις πιστωτικές κάρτες προεξάρχουσας της Diners.

Στο Citibank Investment Forum IV παρουσίασαν επενδυτικά προϊόντα και αναλύσεις για τις διεθνείς επενδύσεις και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς. επτά κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι και συγκεκριμένα οι BlackRock, JPMorgan, Franklin Templeton, Invesco, Pictet, Pioneer Investments και Schroders.

Συνισταμένη τους ήταν η ύπαρξη ισχυρών αναπτυξιακών ρυθμών στις αναδυόμενες αγορές ικανών να στηρίξουν αποδόσεις υψηλότερες των ανάλογων στις ανεπτυγμένες. Τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και σε αυτή των μετοχών.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα