Goldman Sachs: Επανεξετάζει την πρόβλεψη για το αργό στα 50 δολάρια

18:27 8/5/2017 - Πηγή: BankWars

Η Goldman Sachs αναθεωρεί την πρόβλεψή της για το Brent στα 50 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από τη «βουτιά» που κατέγραψαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» την περασμένη εβδομάδα.

Σε έκθεσή τους, οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman για τα εμπορεύματα, ανέφεραν πως το αργό μάλλον πλησιάζει σε σημείο καμπής και ότι η πρόβλεψή τους ότι το Brent θα διαμορφωθεί το 2017 στα 50 δολάρια το βαρέλι μπορεί να κινδυνεύει, αν οι τιμές συνεχίσουν να πιέζονται.

Η τράπεζα

επικαλείται την τρέχουσα και την μελλοντική σχέση μεταξύ της μεσοπρόθεσμης και της μακροπρόθεσμης τιμής του πετρελαίου. Μια πιο ραγδαία υποχώρηση των συμβολαίων στο μέλλον, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερο πετρέλαιο να διοχετευτεί στην αγορά -καθώς τείνει να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες στην αγορά αργού, να αποθηκεύουν πετρέλαιο με την προσμονή ότι θα το πουλήσουν στο μέλλον.

Οι αναλυτές βλέπουν, επίσης, την αμερικανική παραγωγή να πιέζει κι άλλο την αγορά:

Η Goldman Sachs επικαλείται δύο ακόμη βασικούς λόγους για την πρόσφατη βουτιά στο σύμπλεγμα εμπορευμάτων που περιλαμβάνει και υψηλής ποιότητας χαλκό και σιδηρομετάλλευμα: το sell off στα βασικά εμπορεύματα, που πυροδοτήθηκε από τις ανησυχίες για την κινεζική ζήτηση, και το «τεχνικό» trading που επιδείνωσε το απότομο sell off.

Ακόμη, η τράπεζα ανέφερε πως παρότι τα συνολικά αποθέματα αργού έχουν υποχωρήσει, μάλλον δεν μειώνονται τόσο γρήγορα όσο είχαν υπολογίσει οι αναλυτές, πράγμα που θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές.

Κάτι που εντείνει αυτές τις ανησυχίες, η μέτρηση της Baker Hughes για τις εξέδρες πετρελαίου κατέδειξε 16η συνεχόμενη αύξηση στις αμερικανικές εξέδρες, στοιχείο που υπαινίσσεται ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου εξακολουθούν να ενισχύουν την παραγωγή, πυροδοτώντας ανησυχίες για νέο κορεσμό στο αργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα