Goldman Sachs: Στήριξη της Merkel στις αγορές ομολόγων

03:05 5/9/2012 - Πηγή: BankWars

Μια διαφορετική διάσταση στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα επιχειρεί να δώσει στην τελευταία έκθεσή της η Goldman Sachs.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές του οίκου, το πολιτικό “ναι” της Γερμανίας στο ενδεχόμενο να λάβουν στήριξη από τους μηχανισμούς της ΕΕ, η Ιταλία και η Ισπανία, χωρίς αυστηρούς όρους, συνιστά μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να είναι μάλιστα μεγαλύτερης σημασίας από τις επικείμενες ανακοινώσεις της ΕΚΤ
για περαιτέρω δράση, την ερχόμενη Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.
Η Goldman μιλά για ξεκάθαρη στήριξη της ίδιας της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Merkel στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.
“Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για βαθύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης είναι πολύ πιο σημαντικές από τις επικείμενες παρεμβάσεις της ΕΚΤ”, σχολιάζουν στην εν λόγω έκθεση οι αναλυτές του οίκου.
Μάλιστα, ο οίκος θεωρεί τις ανωτέρω εξελίξεις πιο σημαντικές και από το timing που θα επιλέξουν Ισπανία και Ιταλία να καταθέσουν επίσημο αίτημα για άντληση βοήθειας.
Υπενθυμίζεται εδώ πως από τις 29/6 η Goldman δηλώνει long στα 5ετή ομόλογα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Ιταλίας.σχετικά άρθρα«Καταιγίδα» φόρων 8,5 διςNew York Times: «Οι εταιρείες στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για Grexit»ΜΕΤΚΑ: «Κόπηκε» λόγω … διαφοράς έκπτωσηςTι πρέπει να γνωρίζουν οι μέτοχοι του Ταχυδρομικού ΤαμιευτηρίουΔιαζύγιο μεταξύ Ψυχάρη-ΡέστηΔημιουργία bad bank στην ΙσπανίαΠροβόπουλος: «Να κινηθεί γρήγορα και επιθετικά η κυβέρνηση»«Απόφαση της ΕΚΤ το ποιες τράπεζες θα κλείσουν»Μεγάλη η ανταπόκριση στην πρόσκληση του Νίκου ΝικολόπουλουA. Σαμαράς: Σε δύο χρόνια θα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα