Goldman Sachs: Προτιμά την Alpha Bank – Οι τιμές – στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Την Alpha Bank προτιμά η Goldman Sachs μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, λόγω του χαμηλότερου προφίλ ρίσκου.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Alpha Bank

παραμένει η μοναδική τράπεζα χωρίς καμία κρατική στήριξη και με σαφώς καλύτερη ποιότητα ενεργητικού.

Η Goldman Sachs επαναλαμβάνει την αρχική της εκτίμηση ότι το 2017 θα είναι ένα κερδοφόρο έτος για την Alpha Bank, παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει έχει επιδεινωθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η ποιότητα των κεφαλαίων και της χρηματοδότησης συνέχισε άλλωστε να βελτιώνεται το τελευταίο τρίμηνο του 2016, αν και με μικρότερο ρυθμό, ενώ και τα έσοδα από τόκους σταθεροποιήθηκαν.

Όσον αφορά τις συστημικές τράπεζες, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι εξελίξεις σε καταθέσεις και ποιότητα ενεργητικού στο α΄τρίμηνο του 2017, προκαλούν εστίες ανησυχίας. Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου εξαρτάται από την πολιτική και μακροοικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις, οι εγχώριες τράπεζες μπορούν να αντέξουν τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, αλλά μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλής ορατότητας θα μπορούσε να διαταράξει την εύθραυστη ανάκαμψη.

Για την Alpha Bank ο οίκος δίνει σύσταση “buy” με τιμή-στόχο στα 2,6 ευρώ. Για την Eurobank δίνει σύσταση “neutral” με στόχο το 0,85 ευρώ, όπως και για την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο το 0,25 ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα, με τιμή-στόχο στο 0,3 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα