Goldman Sachs, Deutsche και Morgan Stanley “βλέπουν” παγκόσμια ανάπτυξη 3,4% το 2014

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές των Goldman Sachs, Deutsche Bank και Morgan Stanley, το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί το 2014 τουλάχιστον κατά 3,4% καθώς ανακάμπτει η ευρωζώνη ενώ σταθεροποιείται η Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg,

η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να καταγράψει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2010 με κινητήριο δύναμη τις ΗΠΑ.

«Προς το παρόν, η επέκταση ήταν αρκετά ανώμαλη και ασταθής» δήλωσε ο Χοακίμ Φελς, της Morgan Stanley στο πρακτορείο Bloomberg και συμπλήρωσε: «Τον επόμενο χρόνο θα μπορούσε να υπάρξει μία πολύ σημαντική μετάβάση: η μετάβαση προς μία υγιή, ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη ανάκαμψη».

«Γενικώς προβλέπεται βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά, κατά την άποψή μας, αυτό ακόμη αμφισβητείται από την επενδυτική κοινότητα» αναφέρει ο Ντομινίκ Γουίλσον της Goldman Sachs και συμπληρώνει: «Κατά συνέπεια, βλέπουμε περιθώρια ανάκαμψης στις αγορές ώστε να εκτιμήσουν ένα καλύτερο κυκλικό σενάριο».

Η ομάδα του Γουίλσον θέτει στόχο για το S&P 500 στις 1.900 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2014 (από 1.782) και προβλέπει ότι η απόδοση του 10ετούς Treasury των ΗΠΑ θα αυξηθεί στο 3,25% από 2,85%.

Original article: Goldman Sachs, Deutsche και Morgan Stanley “βλέπουν” παγκόσμια ανάπτυξη 3,4% το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα