GREXIT: Καταστροφή ή μπλόφα; Οι ειδικοί απαντούν

Συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις επί αναλύσεων… όλες περιστρέφονται γύρω από τη συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και κυρίως τις συνέπειές της.

Στον απόηχο του νέου αδιεξόδου στο χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα και με την οικονομία να βρίσκεται στο «κόκκινο», οι απόψεις των ειδικών διίστανται για τις συνέπειες του περιβόητου και απευκταίου Grexit.

Ελ Εριάν: Το Grexit δεν είναι καταστροφή
Τις

συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη υποβαθμίζει ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz.

Μιλώντας στο CNBC, o Aμερικανός αναλυτής εκτίμησε πως το Grexit θα προκαλέσει απλά ένα «βραχυπρόθεσμο χάος» και όχι μία παγκόσμια καταστροφή.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα γονατίσει την παγκόσμια οικονομία, ανέφερε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Pimco.

Ρουμπίνι: Καταστροφή για την Ευρωζώνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη του γνωστού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος χαρακτηρίζει ενδεχόμενο Grexit «καταστροφή» για την Ευρωζώνη.

Σε περίπτωση Grexit, οι επιπτώσεις θα «εξαπλωθούν» και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και θα είναι εξίσου σοβαρές όσο θα ήταν εάν το Grexit συνέβαινε το 2012.

Ο Ρουμπινλι προβλέπει ευρείες εκροές καταθέσεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες της Ευρωζώνης.

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μία μικρή οικονομία, αλλά τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη θα «έριχνε τη χώρα στην αγκαλιά της Ρωσίας» και μάλιστα σε μία στιγμή που η Μόσχα καθίσταται όλο και πιο επικίνδυνη, προειδοποιεί ο Ρουμπίνι.

CΝΝ: Το Grexit δεν είναι ολέθριο – Επτά λόγοι

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN παρουσιάζει επτά λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεν θα ήταν ολέθρια.

Οι πιστωτές της Ελλάδας είναι πλέον ισχυρότεροιΟ κίνδυνος εξαπλώνεταιΔεν υπάρχει πλέον φόβος για ντόμινο λόγω ελληνικής χρεοκοπίαςΗ ΕΚΤ στηρίζει την ευρωζώνη μέσω του QEH ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση έναντι του 2012Η ευρωζώνη έχει οχυρωθείΟι επενδυτές είναι ατάραχοι και αγνοούν την ελληνική κρίση
Keywords
Τυχαία Θέματα