Fraport: Λειτουργικά κέρδη 117,4 εκατ. ευρώ – Ρεκόρ επιβατών στα 14 ελληνικά αεροδρόμια

Κύκλο εργασιών ύψους 234,9 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη (ebitda) 117,4 εκατ. από τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια παρουσίασε ο γερμανικός όμιλος Fraport το 2017, σύμφωνα με τα μεγέθη που ανακοίνωσε.

Το καθαρό αποτέλεσμα, μετά φόρων, τόκων, αποσβέσεων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανέρχεται σε 13,5 εκατ. ευρώ, με τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια να έχουν σημαντική συνεισφορά στα μεγέθη της εταιρείας.

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport υποστήριξε πως η πρώτη

χρονιά που λειτούργησε τα ελληνικά αεροδρόμια ήταν πολύ καλή «με ρεκόρ επισκεπτών και στα 14 αεροδρόμια» και αύξηση «άνω του 10%».

Συγκεκριμένα, μέσω των 14 αεροδρομίων μετακινήθηκαν πέρυσι 27.600.000 επιβάτες με αύξηση 10,3% σε σύγκριση με το 2016. Το 75% των επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια προέρχονταν από το εξωτερικό, ποσοστό που κατά τη διοίκηση της Fraport αναδεικνύει το ρόλο της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Ο κ. Schulte τόνισε πως οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες αρχίζουν αυτή την περίοδο με στόχο τα μισά από τα 14 αεροδρόμια να είναι έτοιμα το 2019 και συγκεκριμένα της Ζακύνθου, της Καβάλας και τωνΧανίων πριν από το καλοκαίρι του επόμενου έτους, ενώ της Κεφαλονιάς, του Ακτίου, της Σάμου και της Σκιάθου μετά το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα