Foli Follie: Τι σηματοδοτούν τα στελέχη κύρους στο Διοικητικό Συμβούλιο

Η αλλαγή της σύνθεσης του διοικητικού της συμβουλίου και ειδικότερα της Επιτροπής Ελέχγου – Audit Committee της Folli Follie, που ανακοινώθηκε επίσημα την περασμένη Παρασκευή, θα αποτελέσει, όπως επισημαίνουν αξιόπιστοι κύκλοι της αγοράς, ένα ισχυρό “όπλο” στην προσπάθεια εξόδου του Ομίλου από την κρίση, στην οποία περιήλθε μετά την “επίθεση” του QCM που αμφισβήτησε τόσο τον αριθμό των σημείων πώλησης, όσο και οικονομικά της στοιχεία.

Στελέχη κύρους και με μεγάλη εμπειρία στις αγορές, πήραν τη θέση

ανθρώπων που πέραν των καλών τους προθέσεων και της οικογενειακής σχέσης ή φιλίας με το management της εταιρείας, δεν είχαν τα ουσιαστικά προσόντα να ελέγχουν δραστηριότητες ανός Ομίλου που δραστηριοποιείται σε 16 χώρες με 45 θυγατρικές.

Μετά την παραίτηση των Κουμανάκου Ευάγγελου, Ηλία Κούκουτσα και Ζαχαρία Μαντζαβίνου, η νέα Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee) της Εταιρίας θα απαρτίζεται από τους ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ), ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΙΜΠΡΗ ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ και ΗΛΙΑ ΠΕΝΤΑΖΟ.

Η επόμενη κίνηση της εταιρείας, η οποία σημειωτέον συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές της και δεν έχει εκκρεμότητες με τράπεζες ή εργαζομένους, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, θα είναι να ελέγξει νομικά αλλά και οικονομικά, πέραν των ελέγχων που θα γίνουν από την Ernst & Young , τις δραστηριότητες που αφορούν στην Κίνα και ευρύτερα στην Ασία. Εκεί, εντοπίζεται κατ’ αρχήν, το μεγάλο πρόβλημα. Στις διαδικασίες ελέγχου, γενικότερα, θα συμμετάσχει και νομικό γραφείο το οποίο θα επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στα μετρητά, τα αποθέματα και τις απαιτήσεις του ομίλου FF Group.

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Δημήτριος Ποταμίτης: Γεννηθείς το 1941. Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕ). Πρώην συνέταιρος στην PWC για περισσότερα από 30 χρόνια. Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου των εταιρειών ΟΠΑΠ ΑΕ, Aegean Baltic Bank και Resolut Asset Management

Μιχαήλ Τσιμπρής: Δικηγόρος στην Αθήνα, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Σουριαδάκις Τσιμπρής. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και στο Harvard Law School. Έχει σχεδόν τριάντα χρόνια εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με συναλλαγές κεφαλαιαγοράς, δίκαιο των επενδυτικών υπηρεσιών, τραπεζικό και ασφαλιστικό καθώς και εξαγορές και συγχωνεύσεις. Έχει εκδώσει δύο βιβλία και πολυάριθμα άρθρα σε νομικά περιοδικά. Μέλος σε επιτροπές κωδικοποίησης νομοθεσίας και σύνταξης διαφόρων νόμων της κεφαλαιαγοράς.

Ηλίας Πεντάζος: Οικονομολόγος, με πολύχρονη εμπειρία στη διοίκηση. Εργάσθηκε επί μακρόν στο εξωτερικό ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και στη διεθνή επενδυτική Τράπεζα Morgan Stanley. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος/Εμπειρογνώμων στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και ¶μυνας, ενώ διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και Πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ.

Κουτσολιούτσος (Folli Follie): Βρισκόμαστε στο επίκεντρο πρωτοφανούς επίθεσης

Keywords
Τυχαία Θέματα