Fekter: Η όποια παράταση, θα αφορά σε εβδομάδες και όχι χρόνια

Οποιαδήποτε παράταση του ελληνικού προγράμματος, θα είναι ζήτημα εβδομάδων και όχι ετών, αναφέρει η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα.

Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα δώσει η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών πριν από κάποιους μήνες, τόνισε η Fekter στην Der Standard.

«Είναι θέμα εβδομάδων. Πρέπει να εμφανίσουν αποτελέσματα, είτε είναι μέσω ιδιωτικοποιήσεων

είτε μέσω άλλων μεταρρυθμιστικών μέτρων», δήλωσε η Fekter.

«Η ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει πίσω τα προγράμματά της κατά ένα ή δύο χρόνια, έλαβε μια ηχηρή απόρριψη».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εντατικές προσπάθειες εξυγίανσης για το 2013, για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν προχώρησαν το 2012, ανέφερε η Fekter.

«Θα έχουν κάποιες εβδομάδες ακόμη».

Η Fekter τόνισε επίσης ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ισπανικών τραπεζών είναι χαμηλότερες των 100 δισ. ευρώ, και τις υπολογίζει κοντά στα 60 δισ. ευρώ.

«Αλλά η Ισπανία είναι σε τροχιά, και το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών κυλάει».

σχετικά άρθραΕκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Νίκος ΝικολόπουλοςΟ. Ρεν: Πιθανή η απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζώνΚατά της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ ο Α. ΤσίπραςRoubini: Εμμένει στην πρόβλεψη για “τέλεια καταιγίδα” το 2013Ρομπάι: Η Κύπρος θα έχει την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών στην προεδρίαΣόιμπλε: «Εξοργιστικό να διαφωνούν μαζί μας 160 οικονομόλογοι»Στουρνάρας στους F. Times: Το πρόγραμμα είναι εκτός στόχωνΚωνσταντίνος Μίχαλος: Άμεση μείωση του ΦΠΑ EστίασηςH. Reichenbach: “Πολύ δύσκολο” να βελτιωθεί η κατάσταση στην ελληνική οικονομίαΘωμόπουλος (ΤΧΣ): Ανοίγει ο δρόμος για συγχωνεύσεις τραπεζών
Keywords
Τυχαία Θέματα