Fed: Ποσοτική χαλάρωση και επιτόκια στο προσκήνιο – Τι λένε οι αναλυτές

H Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη σύνοδό της. Οι αναλυτές βλέπουν νέα μείωση στην ποσοτική χαλάρωση κατά 10 δισ. δολ., στα 35 δισ. δολ. Το ενδιαφέρον όμως, στρέφεται στις νέες προβλέψεις που θα ανακοινωθούν για τα οικονομικά μεγέθη

των ΗΠΑ, αλλά και στη συνέντευξη Τύπου της Τζάνετ Γέλεν, όπου ίσως δοθούν περισσότερες ενδείξεις ως προς τις μελλοντικές κινήσεις στα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει νέες προβλέψεις για την ανεργία τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται κυρίως στο θέμα των επιτοκίων. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ανέβασε τον πήχη την προηγούμενη εβδομάδα καλώντας τις αγορές να προετοιμαστούν για αύξηση επιτοκίων λέγοντας ότι μπορεί να γίνει συντομότερα από ότι έχει προεξοφληθεί. Πολλοί τώρα βλέπουν αύξηση των επιτοκίων της στερλίνας στα τέλη του 2014.

Το ερώτημα είναι εάν θα προβεί σε παρόμοια κίνηση και η Τζάνετ Γέλεν. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters σε διαχειριστές ομολόγων, η πλειονότητα προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Εάν υπάρξει οιαδήποτε αιχμή από την κα. Γέλεν για συντομότερα χρονοδιαγράμματα, τότε πιθανώς θα υπάρξει αντίδραση των αγορών.

Original article: Fed: Ποσοτική χαλάρωση και επιτόκια στο προσκήνιο – Τι λένε οι αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα