FT: 17ος καλύτερος υπουργός Οικονομικών ο Στουρνάρας

Στη 17η θέση μεταξύ 19 ομολόγων του κατατάσσεται ο Γιάννης Στουρνάρας στην ετήσια λίστα αξιολόγησης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών από τους FT.

Στις επιμέρους κατηγορίες ο κ. Στουρνάρας κατατάσσεται 8ος στην πολιτική επιρροή, 19ος και τελευταίος στην οικονομική αξιολόγηση

και 15ος στην αξιοπιστία. Περιγράφεται ως τεχνοκράτης που ανέλαβε την πιο δύσκολη δουλειά στην Ελλάδα τον Ιούνιο ως δεύτερη επιλογή του κ. Σαμαρά (μετά τον κ. Ράπανο), παρά το «αριστερά από το κέντρο υπόβαθρό του».

Χαρακτηρίζεται «αισιόδοξος εκ φύσεως» και σημειώνεται ότι πιστεύει πως αν η χώρα επιτύχει τη μείωση των δαπανών του δημοσίου, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και την ιδιωτικοποίηση υποδομών και ενέργειας θα μπορέσει να αποτρέψει μια έξοδο από την ευρωζώνη και να επιστρέψει σε ένα μονοπάτι ανάπτυξης που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους έως το 2020. «Ενώ η αποφασιστικότητά του να επιτύχει μια συμφωνία έχει εντυπωσιάσει τους πιστωτές της Ελλάδας, η ικανότητά του να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις εν μέσω ισχυρής αντίστασης από τα αριστερά και μιας βαθύτερης από την αναμενόμενη ύφεσης, απομένει να δοκιμαστεί», συμπληρώνουν οι Financial Τimes.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς έχει τη μεγαλύτερη επιρροή και ηγείται μιας οικονομίας που συνεχίζει να είναι δυνατή. Ακολουθούν ο Σουηδός Άντερς Μποργκ και ο Πολωνός Γιάτσεκ Ροστόβσκι.

skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα