FAZ: “Πύρρειος η νίκη του Α.Τσίπρα”

22:38 6/7/2015 - Πηγή: BankWars

Για «πύρρειο νίκη» κάνει λόγο πρωτοσέλιδο σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Ελλάδας. Θα πρέπει να αποδειχθεί αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Τσίπρα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση αυτή δεν έχει διακριθεί για τις εποικοδομητικές της προτάσεις. Αντιθέτως,

φαίνεται να έχει διατηρήσει τα αντανακλαστικά που είχε αναπτύξει στα έδρανα της αντιπολίτευσης», υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Τώρα η αριστερή συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ και ο δεξιός κυβερνητικός του εταίρος θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την άβολη πολιτική πραγματικότητα. Αυτό θα είναι σκληρό για όλους τους συμμετέχοντες. (…) Οι Έλληνες θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξει καμιά βελτίωση. Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει καν αχτίδα φωτός στον ορίζοντα. Θα δείξει πόσο θα κρατήσει το αίσθημα θριάμβου στα κόμματα της συγκυβέρνησης, όταν γίνει αντιληπτή η πραγματικότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του υποσχέθηκαν πράγματα που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Πλέον, (….) είτε θα συμφωνήσουν με τους εταίρους σε ένα λογικό πρόγραμμα είτε θα αποτελέσουν άλλο ένα αρνητικό επεισόδιο στην ιστορία της χώρας τους. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα αξίζουν πραγματικά κάτι καλύτερο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα