Exotix: Προτείνει επένδυση στα ελληνικά warrants του ΑΕΠ

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε βάθος χρόνου “βλέπει” η τελευταια έκθεση της Exotix που δείχνει ότι επενδυτικά κεφάλαια επανακάμπτουν στην ελληνική αγορά.

Σε βραχυχρόνιο επίπεδο, ωστόσο, θεωρεί ότι η Τρόικα ποντάρει σε “recovery on the cheap” και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί δεν αναπληρώνουν τις ανάγκες ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η Exotix εκτιμά ότι τα παρόντα επίπεδα που διαπραγματεύονται τα ελληνικά ομόλογα με απόδοση μέση της τάξης του 9,8% υποδηλώνουν στις τρέχουσες

τιμές, ότι η αγορά ακόμα τιμολογεί την ανησυχία για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ ή ένα ακόμα PSI. Για τον λόγο αυτό και προτείνει αγορά του επενδυτικού προιόντος warrant πάνω στο ελληνικό ΑΕΠ εκτιμώντας ότι έχει δυνατότητες ανόδου 30% από το 1,09 που είναι σήμερα στο 1,42.

Εκτιμά ότι υπάρχει 20% πιθανότητα τα warrants να πληρώνουν τουλάχιστον 8,2 σεντς μακροπρόθεσμα αντιστοιχώντας σε ένα ρυθμό ανάκαμψης της τάξης του 4% από το 2015 ως το 2022 και 20% να πληρώνουν τους επενδυτές μόλις 2,1 σεντς. Εκτιμά επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει default στα warrants με δεδομένο ότι τα κουπόνια αντιστοιχούν στο 0,2% του ΑΕΠ τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα