Evima: Οριστικό το “λουκέτο” και με τη βούλα του ΣτΕ

Δεν επαναλειτουργεί η ασφαλιστική εταιρεία «EVIMA GROUP», καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς της και την αίτηση ακύρωσής της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της.
Ειδικότερα, η ασφαλιστική εταιρεία «EVIMA GROUP» είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσε να ακυρωθεί η από 8.2.2013 απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζας

της Ελλάδος, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της, δεσμεύτηκε το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της (το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ασφαλιστική τοποθέτηση»), τέθηκε σε ασφαλιστική εκκαθάριση και διορίστηκε επόπτης της εκκαθάρισης.
Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄αριθμ 3306/2013 απόφασή του απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της «EVIMA GROUP» περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας των αποφάσεων ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της, κ.λπ.
Η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας ανακλήθηκε καθώς η «EVIMA GROUP» κατά παράβαση της νομοθεσίας, είχε έλλειμμα 34.079.730 ευρώ στο «Περιθώριο Φερεγγυότητας» (σύνολο περιουσιακών στοιχείων που πρέπει να διαθέτει η ασφαλιστική επιχείρηση, το οποίο πρέπει να είναι ελεύθερο από κάθε προβλέψιμη υποχρέωση).
Επίσης, η επίμαχη εταιρεία είχε κατά 10,6 εκ. ευρώ ανεπαρκή «τεχνικά αποθέματα», ενώ παρουσίαζε έλλειμμα 11.093.972 ευρώ στην «ασφαλιστική τοποθέτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα