Europa League: Κατέρρευσε σε 7 λεπτά ο Παναθηναϊκός – Όρθια η ΑΕΚ στο Βέλγιο – Νίκη για ΠΑΟΚ

[UPD] Για 68 λεπτά ο Παναθηναϊκός κρατούσε εγκλωβισμένη την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχοντας προηγηθεί 2-0 των Βάσκων, αλλά δεν άντεξε να φτάσει ως το τέλος και να πάρει την νίκη.

Το συγκρότημα του Χοσέ Άνχελ Θιγάντα έφυγε με τη νίκη (3-2) από το «Απόστολος Νικολαΐδης» κι έκανε δύσκολη τη ζωή των «πρασίνων» ενόψει της ρεβάνς στην Ισπανία.

Οι πράσινοι μετά το πρώτο τέταρτο άγγιξαν το τέλειο και αφού προηγήθηκαν στο 29’ με τον Λουντ έκαναν το 2-0 με τον Καμπέσας στο 55’ βάζοντας φωτιά στη Λεωφόρο.

Κι

ενώ η Αθλέτικ είχε φανεί ελάχιστα, μέσα σε έξι λεπτά ήρθε η απίστευτη ανατροπή.

Στο 68’ ο ξεχασμένος Αντούριθ μείωσε, στο 70’ ο Ντε Μάρκος ισοφάρισε σε 2-2 και στο 73’ ο Γουίλιαμς κέρδισε το πέναλτι με τον Αντούριθ να διαμορφώνει το τελικό 2-3.

Νίκη – μισή πρόκριση πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Έστερσουντ

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Έστερσουντ, την οποία νίκησε με 3-1 στην Τούμπα και θα πάει στη Σουηδία την ερχόμενη εβδομάδα έχοντας σαφές προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Δικέφαλος χωρίς να έχει απειληθεί, έκανε ένα απίστευτο δώρο με το πέναλτι που παραχώρησε από τριπλό λάθος και στο 20′ βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Όμως ο Μάτος στο 38′ ισοφάρισε σε 1-1 και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι ασπρόμαυροι με πρωταγωνιστή τον Πρίγιοβιτς ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

Αρχικά με κεφαλιά του Σέρβου στο 77′ έγινε το 2-1 και στο 88′ ο ίδιος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε ο Ενρίκε) έδωσε σαφέστατο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ: Στάθηκε όρθια στο Βέλγιο

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο του δύσκολου αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο και είχε τον απόλυτο έλεγχο χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες.

Η ομάδα του Χιμένεθ απέφυγε τα …παιδικά λάθη που έκανε με την ΤΣΣΚΑ και με δυνατή άμυνα πάλεψε τους Βέλγους στα ίσια.

Τελικά στάθηκε …όρθια και πήρε ένα καλό αποτέλεσμα (0-0) που της επιτρέπει να “βλέπει” πλεόν πρόκριση στο ΟΑΚΑ.

Η αυστηρή αποβολή του Λιβάγια στο 59′ με 2η κίτρινη άλλαξε τις ισορροπίες, αλλά η Ένωση άντεξε και πήρε το μικρό προβάδισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα