Eurogroup: Προς νέα συνεδρίαση – Άργησε η πρόταση της Ελλάδας, δεν είχαν αντικείμενο!

Ούτε μία ώρα δεν διήρκησε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, καθώς η ελληνική πρόταση στάλθηκε αργά, οι θεσμοί δεν κατέθεσαν εισήγηση στους υπ. Οικονομικών, οι οποίοι δεν είχαν αντικείμενο εξέτασης!

Αυτό σημαίνει ότι οι θεσμοί χρειάζονται χρόνο να τις επεξεργαστούν , άρα το πιθανότερο είναι ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου εντός της εβδομάδας.

Οι ελληνικές προτάσεις είναι μία καλή

βάση εργασίας και οι θεσμοί θα ξεκινήσουν αμέσως εργασία, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Στόχος είναι να επιτευχθεί μια λύση επί πολιτικής βάση, τόνισε ο Επίτροπος της Κομισιόν.
«Λάβαμε πολύ αργά τις ελληνικές προτάσεις, ρίξαμε μια ματιά, πρέπει να γίνει πολύ δουλειά», τόνισε ο Επίτροπος.

Την ανάγκη να κλιμακωθεί η προσπάθεια προκειμένου να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μέχρι τα τέλη της εβδομάδας εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

“Αν είναι δυνατό να φτάσουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη της εβδομάδας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Dijsselbloem, για να επισημάνει πως “Ζητήσαμε συνεργασία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να γίνει άμεσα η αξιολόγηση”.

Είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να αξιολογήσουν οι θεσμοί την ελληνική πρόταση, παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, για να προσθέσει πως οι προτάσεις της Ελλάδας ήταν ευρείες και συνεκτικές.

“Πρέπει να δούμε αν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας συζητήσης”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο Dijsselbloem σημείωσε πως “Θα δουλέψουμε σκληρά τις επόμενες δύο μέρες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία”.

Όπως γνωστοποίησε επίσης, στους θεσμούς έφτασαν δύο εκδοχές της ελληνικής πρότασης.
“Δεν έκανα αντιπαραβολή, αλλά ήταν παρόμοιες και καλό θα ήταν να έφταναν νωρίτερα”, σημείωσε επίσης.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σκληρή στάση θα τηρήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Αυτό διεφάνη από τις δηλώσεις των ΥΠΟΙΚ, καθώς προσέρχονται στη συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει με καθυστέρηση λόγω της συμμετοχής Ντάισελμπλουμ στην εξαμερή.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup, σημείωσε ότι δεν έχει λάβει ουσιώδης προτάσεις, ενώ χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση.

O υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας χαρακτήρισε ασαφείς τις ελληνικές προτάσεις και δεν απέκλεισε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα