Eurobank: Συμφωνία με τους εταίρους “βλέπουν” Καραμούζης, Καραβίας – Κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις

Την εκτίμηση ότι διαφαίνεται συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα άρει την αβεβαιότητα εξέφρασαν ο Πρόεδρος του ΔΣ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Θεωρώ ότι θα βρεθεί σύντομα λύση όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός που περιέγραψε αξιόπιστα χθες ο πρωθυπουργός, τόνισε ο Νικόλαος

Καραμούζης.

“Μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη, με αναπτυξιακό προσανατολισμό θα ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση της ομαλότητας. Μόνο η ανάπτυξη θα δώσει την απάντηση στα προβλήματα του χρέους, της ανεργίας, της ανέχειας που μαστίζει την κοινωνία. Με το τέλος της αβεβαιότητας θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας”, σημείωσε ο πρόεδρος της Eurobank.

Και πρόσθεσε ότι τα οφέλη για το δημόσιο θα είναι τεράστια, μεταξύ άλλων και από την άνοδο των τιμών των μετοχών των τραπεζών στις οποίες συμμετέχει. Η αξία της περιουσίας του Δημοσίου θα αυξηθεί δύο με τρεις φορές.

Η Eurobank έχει υπερεπάρκεια ενεχύρων για να αντλήσει ρευστότητα από τον ELA. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζει ενεργά τις ελληνικές τράπεζες σε ένα πραγματικά δύσκολο περιβάλλον, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

“Τόσο η τράπεζα όσο και οι θεσμικές αρχές όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και η κυβέρνηση διασφαλίζουν τις καταθέσεις τόσο των ιδιωτών όσο και των νομικών προσώπων. Δεν διαβλέπουμε κίνδυνο για τις καταθέσεις. Είναι ασφαλείς και διαθέσιμες όποτε θελήσουν οι πελάτες. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά καθώς υπήρξε σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού των εκροών”, ανέφερε ο κ. Καραβίας.

“Σχετικά με την επιδείνωση του δανειακού χαρτοφυλακίου που λόγω της αβεβαιότητας επηρεάστηκε κυρίως κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, τα στοιχεία του Μαρτίου και του Απριλίου δείχνουν σημαντική βελτίωση του φαινομένου.

Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, η Τράπεζα προσπαθεί να υποστηρίξει τους πελάτες της μέσα σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά όμως η Eurobank δεν έχει διακόψει τις χρηματοδοτήσεις προς την αγορά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη μετοχική σύνθεση υπενθύμισε ότι το Capital έχει μειώσει το ποσοστό του λίγο κάτω από το 5% από περίπου 13% που είχε στην ΑΜΚ του Μαΐου 2014 αλλά και το Fairfax έχει αυξήσει τη θέση του στο 13% από 8%, σύμφωνα με τις κανονιστικές ανακοινώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα