Eurobank: Παρέμβαση των εργαζομένων – Να επανέλθει άμεσα στον ιδιωτικό τομέα

Να επανέλθει άμεσα η Eurobank στον Ιδιωτικό Τομέα, ζητούν οι εργαζόμενοι της τράπεζας, δια στόματος του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της τράπεζας, Στάθη Χαρίτου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του κατά τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Ο κ. Χαρίτος τόνισε την ανάγκη για:

1. Την επαναφορά της Τράπεζας

στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπου δομικά εξακολουθεί να ανήκει, μέσω της συντομότερης κατά το δυνατόν μεταβίβασης της σε φερέγγυο στρατηγικό επενδυτή που θα αναλάβει και το management.
2. Άμεσο ξεκαθάρισμα της στρατηγικής για το μέλλον της Τράπεζας που ανήκει στις 4 συστημικές Τράπεζες της χώρας και ως τέτοια επιβάλλεται να παίξει τον ρόλο της, ως κορμός ενσωμάτωσης των Τραπεζών που ελέγχει πλήρως το Τ.Χ.Σ., με άμεσο επόμενο βήμα την πώληση της.

Η ως άνω προοπτική που θα αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον στο τραπεζικό σύστημα θα αποτελέσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Οικονομία.

Δεν μπορεί να υφέρπει ακόμα και σήμερα το σενάριο του “deal” που ματαιώθηκε με την Εθνική Τράπεζα και που δημιουργούσε έναν όγκο 53.000 εργαζομένων των δύο Ομίλων σε Ελλάδα και εξωτερικό (23.000 στην Ελλάδα), το οποίο πυροδοτεί δημοσιεύματα περί διαμελισμού και τμηματικής εκποίησης της Eurobank, αναστατώνοντας την πελατεία της και πανικοβάλλοντας το Προσωπικό της.

Στη συνέχεια της παρέμβασής του ο κ. Χαρίτος υπενθύμισε ότι:

“Ο θεσμικός ρόλος του Σωματείου μας είναι η απόλυτη προστασία της απασχόλησης των εργαζομένων της Τράπεζας και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων που επάξια έχει κερδίσει το Προσωπικό της Eurobank εργαζόμενο σκληρά και εντατικά όλα αυτά τα χρόνια. Τον ρόλο μας αυτό θα τον εξασκήσουμε σε κάθε περίπτωση. Πιστεύουμε και έχουμε εφαρμόσει στον χώρο μας τον ανεξάρτητο από κόμματα, κυβερνήσεις, εργοδοσίες συνδικαλισμό, όπως πιστεύουμε στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας της Τράπεζας, ως επιχείρηση.

Προτιμάμε την ανισότητα στην ανάπτυξη, παρά την ισότητα στην αθλιότητα. Δεν φοβόμαστε το αύριο και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Δώστε μας την δυνατότητα να το αποδείξουμε στο πλαίσιο μίας αυθύπαρκτης, ιδιωτικής και προοδευτικής Τράπεζας, όπως ήταν πάντα η Eurobank”

Keywords
Τυχαία Θέματα