Eurobank-Εργαζόμενοι: Προσωρινό το ΤΧΣ – “Θέση μας ήταν και είναι ο ιδιωτικός χαρακτήρας με επικεφαλής στρατηγικό επενδυτή”

Η Eurobank θα πετύχει το στοίχημα της επόμενης μέρας και οι εργαζόμενοι θα συμβάλλουν σε αυτό, επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην τράπεζα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων της Eurobank:

Η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της Τράπεζας

που ξεκαθαρίζει την επιλογή της πλήρους ανακεφαλαιοποίησης μέσω του Τ.Χ.Σ. δεν επηρεάζει αρνητικά, ούτε την ασφάλεια των καταθέσεων, ούτε την αναπτυξιακή πορεία της Eurobank.

Αντίθετα, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πληροφορεί ότι γνώμονας των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι:

*Η διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Τράπεζας.
*Η ενίσχυση της ικανότητας της να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην κρίσιμη τρέχουσα συγκυρία.
*Η διεύρυνση της πρόσβασης της στις διεθνείς αγορές για εξασφάλιση ρευστότητας.
*Η χρηματοδότηση της Ελληνικής Οικονομίας και η θετική της συμβολή στην επιστροφή της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ιδιαίτερα θετική θεωρούμε την αναφορά στο Δελτίο Τύπου: «Σε όλες τις προσπάθειες κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσει το Προσωπικό της Τράπεζας, το οποίο ανέκαθεν υπήρξε ο ισχυρότερος υποστηρικτής των στρατηγικών πρωτοβουλιών της».

Εμείς συμπληρώνουμε ότι το Προσωπικό της Τράπεζας είχε και την πλέον αποφασιστική συμβολή στην ανάπτυξη της Τράπεζας σε χρόνο-ρεκόρ (λιγότερο 2 της 10ετίας) που την είχε οδηγήσει στην 2η θέση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Δίνουμε βαρύτητα στο «Εσωτερικό Σημείωμα προς το Προσωπικό» της 22/04/2013 που καλύπτει την ανάγκη της ενημέρωσης των συναδέλφων, που πρέπει να το διαβάσουν προσεκτικά.

Στεκόμαστε στην γραπτή διαβεβαίωση των διοικούντων ότι εξαιτίας της ένταξης στο Τ.Χ.Σ. δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές του Προσωπικού και τονίζουμε ότι το Σωματείο μας θέτει ως προαπαιτούμενο της στήριξης της νέας προσπάθειας της Τράπεζας:

*Την προστασία της απασχόλησης.
*Την διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων – συμφερόντων του Προσωπικού.

Όπως ήδη έχουμε τονίσει με την ανακοίνωση μας Νο 56/09-04-2013 οι ως άνω στόχοι μας που αποτελούν και θεσμικό μας καθήκον και ηθική υποχρέωση προτάσσονται σε κάθε περίπτωση «όποιος και αν είναι τελικά ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας ή το είδος του management».

Η Eurobank έχει την δομή, την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο/καταρτισμένο Προσωπικό να πετύχει στο στοίχημα της επόμενης ημέρας που είναι η ασφαλής διέλευση του μεσοδιαστήματος με αποκλειστικό μέτοχο το Τ.Χ.Σ., έτσι ώστε να βρεθεί στο γνώριμο περιβάλλον της που ήταν και είναι ο ιδιωτικός χαρακτήρας με επικεφαλής στρατηγικό επενδυτή.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι και όχι εφησυχασμένοι αποτελούν τον βασικότερο εγγυητή αυτής της προσπάθειας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς!

Για το Δ.Σ. του Union Eurobank
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Στάθης Χαρίτος Γιάννης Σιδεράτος

Keywords
Τυχαία Θέματα