Eurobank Equities: Σύσταση αγοράς για τις τρεις συστημικές τράπεζες

Αγορά συστήνει η Eurobank Equities για τις τρεις συστημικές τράπεζες, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να αποδώσουν, ωστόσο οι επιδόσεις τους παραμένουν σε υψηλή συσχέτιση με τη συμμόρφωση της χώρας στο πρόγραμμα του ESM.

“Πιστεύουμε ότι αυτή η συσχέτιση θα συνεχίσει να ισχύει για το βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα. Είμαστε αισιόδοξοι

ότι η αξιολόγηση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ολοκληρωθεί νωρίτερα και όχι αργότερα. Η αγορά, τελικά, θα εξετάσει την προοπτική των ελληνικών ομολόγων να ενταχθούν στο QE, μειώνοντας τον κίνδυνο της χώρας και οδηγώντας σε αύξηση των τιμών.

Επιπλέον, αναμένουμε ότι το λειτουργικό περιβάλλον θα γίνει πιο υποστηρικτικό για τα θεμελιώδη των τραπεζών, με τη βοήθεια των θετικών μακροοικονομικών προοπτικών για το 2017 και τη βελτίωση του πλαισίου εξυγίανσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων”, σημειώνει η Eurobank Equities.

Οι τιμές στόχοι είναι τα 2,79 ευρώ για την Alpha Bank, τα 0,40 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και τα 0,26 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, με συστάσεις αγοράς (buy). H μετοχή της Εθνική Τράπεζα αποτελεί ωστόσο την προτιμητέα επιλογής της Eurobank Equities.

Για το τέταρτο τρίμηνο η χρηματιστηριακή αναμένει μια εικόνα παρόμοια με το 3ο τρίμηνο, με μια οριακή βελτίωση στα βασικά έσοδα, ελαφρώς υψηλότερα λειτουργικά έξοδα τα οποία οφείλονται σε εποχιακούς παράγοντες και τις προβλέψεις σε παρόμοια ή ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Η αποτίμηση παραμένει ελκυστική για τις ελληνικές τράπεζες σημειώνει η χρηματιστηριακή. Κατά την άποψή τους, μετά και την πρόσφατη κίνηση, αναμένουν η καθώς προχωράει η 2η αναθεώρηση πιο κοντά στην ολοκλήρωση της, ενδεχομένως οι τιμές να κινηθούν προς τα υψηλά επίπεδα του περασμένου Μαΐου (0,40 φορές P/TBV).

Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται τώρα 0,28 φορές το δείκτη P/TBV έναντι 0,81 φορές για τις τράπεζες της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα