Euro Working Group – Ελσίνκι: “Ο μήνας έχει 9” για την Ελλάδα – Τα πήραν όλα και λένε “ναι” στη δόση

06:58 9/6/2016 - Πηγή: BankWars

Σήμερα στην Φινλανδία το τακτικό Euro Working Group θα βάλει ξανά την Ελλάδα στο μικροσκόπιο, θα εξετάσει αν μέχρι …κεραίας πληροί τα προαπαιτούμενα που έχουν θέσει οι δανειστές και θα πει το “ναι” για την έγκριση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Πλησιάζει άλλωστε και ο Ιούλιος, που η Ελλάδα

οφείλει στην ΕΚΤ 2,3 δισ και χωρίς την υποδόση, δεν έχει για να τους πληρώσει…
Το EWG λοιπόν, αναμένεται να ενημερώσει και επίσημα τα κοινοβούλια των κρατών – μελών προκειμένου τα τελευταία να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης. Το τελικό πράσινο φως να δοθεί στο Eurogroup στις 16 και 17 Ιουνίου του 2016.
Σημειώνεται πάντως ότι υπάρχει ακόμα μία …μίνι εκκρεμότητα με τις μετοχές του ΟΤΕ και τη μεταβίβασή τους στην DT το οποίο όμως είναι διαδικαστικό και δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμμανίας , ανέβαλε χθες την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 10,3 δις για την Ελλάδα.

“Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα ακόμη την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων εκκρεμεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το “μικρό υπόλοιπο των συμφωνηθέντων” είναι μάλλον η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την DT για την μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ, αλλά και το ακαταδίωκτο από τις ελληνικές Αρχές των μελών του νέου υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ για τις όποιες πράξεις τους…

“Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα” πρόσθεσε ο Έκχαρτ Ρέμπεργκ και επεσήμανε πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος¨”.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι η εκταμίευση της δόσης (καταρχάς 7,5 δισ. προς τα τέλη Ιουνίου, τα υπόλοιπα στις αρχές φθινοπώρου) δεν πρόκειται να μείνει για πολύ μετέωρη. «Είναι θέμα ημερών» διαβεβαίωσε η πηγή. Μετά το αναμενόμενο «ναι» των Βρυξελλών, η υπόθεση θα καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης ESM, το οποίο θα πάρει και την τελική απόφαση στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο Βερολίνο, οι χριστιανοδημοκράτες βουλευτές γιορτάζουν το γεγονός ως στρατηγική νίκη του γερμανού υπουργού οικονομικών. «Ο Σόιμπλε επέβαλε τη γραμμή του σε όλο το μέτωπο» λέει ένας από αυτούς. «Οι Έλληνες εκπλήρωσαν για πρώτη φορά τόσο τέλεια τις υποχρεώσεις τους – και μάλιστα προτού πάρουν τη δόση τους, και όχι μετά».

Σαδιστική συμπεριφορά Γερμανών – Δεν ενέκριναν σήμερα τη δόση! – Θέλουν τα πάντα όλα!

Keywords
Τυχαία Θέματα