Euro 2016: Γαλλία – Ιρλανδία 2-1 και Γερμανία -Σλοβακία 3-0

Η Γαλλία στο “Σταντ ντε Λυών” πήρε την πρόκριση για τους “8” του Euro 2016, κερδίζοντας με 2-1 την Ιρλανδία, με δύο γκολ του Γκριεζμάν.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά, με την Ιρλανδία να κερδίζει πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα του Πογκμπά, πάνω στον Λονγκ στο 2ο λεπτό.

Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρέϊντι και έγραψε το 0-1.

Στο 58’ η ισοφάριση για τους Γάλλους με κεφαλιά του Γκριεζμάν από σέντρα του Πογκμπά και 1-1!

Στο

61′, η Γαλλία πετυχαίνει την ανατροπή και 2-1 με δεύτερο γκολ του Γκριεζμάν!

Μακρινή μπαλιά του Ραμί, κεφαλιά του Ζιρού προς τα πίσω και προς τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος νίκησε με συρτό σουτ τον Ράντολφ.

Στο 65′, κόκκινη κάρτα για την Ιρλανδία. Ο Γκριζμάν βγήκε σε προφανή θέση για γκολ και ο Ντάφι τον ανέτρεψε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κι αποβλήθηκε.

Τα γκολ

3’: Ο Πογκμπά μάρκαρε αντικανονικά τον Λονγκ μέσα στην περιοχή των Γάλλων και ο Ριτσόλι καταλόγισε το πέναλτι.

Ο Μπρέιντι ευστόχησε και άνοιξε το σκορ 0-1!

58’: Η ισοφάριση για τους Γάλλους με κεφαλιά του Γκριεζμάν μετά από σέντρα του Πογκμπά και 1-1.

61′: Γκριεζμάν και γκολ! Μακρινή μπαλιά του Ραμί, κεφαλιά του Ζιρού προς τα πίσω και ο Γκριεζμάν νίκησε με συρτό σουτ τον Ράντολφ.

Οι συνθέσεις

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Ραμί, Κοσιελνί, Σανιά, Ματουϊντί, Καντέ – (46′ Κομάν) – (90+ Σισοκό), Πογκμπά, Παγέ, Γκριεζμάν, Ζιρού – (73′ Ζιρού).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο’ Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κιό, ΜακΚάρθι, Λονγκ, ΜακΚλιν – (68′ Σέι), Ντάφι, Χέντρικ, Γουάρντ, Μπρέϊντι, Μέρφι – (65′ Γουόλτερς).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ 3-0

Πανηγυρική πρόκρισή στα προημιτελικά του EURO 2016 για τη Γερμανία. Οι πρωταθλητές κόσμου απέκλεισαν με 3-0 την Σλοβακία στο «Stade Pierre Mauroy» της Λιλ.

Σκόρερ των «πάντσερ» στο σημερινό «νοκ-άουτ» αγώνα οι Μπόατενγκ (8΄), Γκόμεζ (43΄) και Ντράξλερ (63΄), ενώ στο 13′ έχασαν και πέναλτι με τον Οζίλ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέκτορ, Χούμελς, Κεντίρα (76΄ Σβαϊνστάιγκερ), Οζίλ, Ντράξλερ (72΄ Ποντόλσκι ), Μίλερ, Μπόατενγκ (72΄ Χεβέντες), Κρόος, Κίμιχ, Γκόμεζ.

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιόμπερ (84΄ Σαλατα), Βάις (46΄ Γκρέγκους), Χροσόφσκι, Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Κούτσκα, Ντούρις (64΄ Σεστάκ).

Keywords
Τυχαία Θέματα