Euro 2016: Ένταση στις σχέσεις Γαλλίας-Ρωσίας

Ένταση στις σχέσεις Γαλλίας και Ρωσίας, έπειτα από τη σύλληψη Ρώσων οπαδών που παρακολουθούν το Euro 2016 στα Γαλλικά γήπεδα.

Συγκεκριμένα, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μόσχα, ο Ζαν-Μορίς Ριπέρ, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για εξηγήσεις μετά τη σύλληψη

και την κράτηση Ρώσων οπαδών κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Euro 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στον Γάλλο διπλωμάτη επισημάνθηκαν οι “διακρίσεις” σε βάρος των Ρώσων πολιτών καθώς και το γεγονός ότι η “περαιτέρω υποδαύλιση του αντιρωσικού αισθήματος” θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών.

“Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τις γαλλικές αρχές να προσέξουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτήν την κατάσταση και να ρυθμίσουν το ζήτημα που αφορά τους συλληφθέντες Ρώσους πολίτες το συντομότερο δυνατόν, με βάση το δίκαιο και με πολιτισμένο τρόπο”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε χαρακτηρίσει “απολύτως απαράδεκτη” τη σύλληψη 43 Ρώσων οπαδών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Μασσαλία. Οι Ρώσοι τέθηκαν υπό κράτηση ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν με πούλμαν για τη Λίλλη, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής ομάδας τους με εκείνη της Σλοβακίας. Οι έντεκα από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα