Edison: Στρατηγικός και σταθερός επενδυτής στην ελληνική αγορά ενέργειας

Τη δέσμευσή της ως πρώτου ξένου επενδυτή στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας επιβεβαίωσε η διοίκηση της Edison, η οποία είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, η Edison είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στον τομέα του ηλεκτρισμού όσο και των υδρογονανθράκων.

«Εκτός από την παγιωμένη παρουσία

στην αγορά ηλεκτρισμού, όπου η Edison προσβλέπει σε περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης, επιβεβαιώσαμε στον κ. Υπουργό τη δέσμευσή μας για την έρευνα υδρογονανθράκων, αναγγέλλοντας τη συμμετοχή της Edison στο νέο bid round ερευνών και για την υλοποίηση των αγωγών φυσικού αερίου IGI και IGB που αναπτύσσουμε από κοινού με την ΔΕΠΑ» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Bruno Lescoeur.

Στις δικές του δηλώσεις ο κ. Μανιάτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως υπογράμμισε στη Διοίκηση της Edison τη μεγάλη σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού και στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος της Ελλάδας της Βαλκανικής χερσονήσου και της ιταλικής αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα