Economist: Όμηρος συμφερόντων η εύθραυστη ελληνική κυβέρνηση

«Η τρόικα επέστρεψε» είναι ο τίτλος του άρθρου του έγκυρου περιοδικού The Economist, που επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών έχουν κρατήσει περισσότερο από έξι μήνες. Οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι από τη μία πλευρά η Αθήνα κάνει λογο

για υπερβολικές απαιτήσεις της τρόικας και από την άλλοι οι πιστωτές καταγγέλλουν πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μόλις τα μισά από όσα συμφώνησε το καλοκαίρι.

«Οι διαφωνίες για την απελευθέρωση της αγοράς φρέσκου γάλακτος και την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα super market δείχνουν ότι ο ευάλωτος κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς είναι όμηρος των ομάδων συμφερόντων» σχολιάζει το άρθρο.

Σε ό,τι αφορά την κρίσιμη διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ο Economist επισημαίνει: «Άλλες διαφωνίες που δεν προβάλλονται τόσο πολύ από τον Τύπο μπορεί να πλήξουν περισσότερο τις πιθανότητες οικονομικής ανάκαμψης φέτος». Το άρθρο εστιάζει στη διαφωνία των δύο πλευρών για το μέγεθος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Original article: Economist: Όμηρος συμφερόντων η εύθραυστη ελληνική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα