EUROBANK: Ουρά κάνουν ξένα κεφάλαια για την αύξηση – Ποιοί ενδιαφέρονται

Το ποσό των 3 δισ. ευρώ φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην Eurobank τα επενδυτικά σχήματα Fairfax , Apollo , μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι όπως η BlackRock και η Third Point, καθώς και επενδυτές όπως ο G. Soros και ο J. Paulson. Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης από κρατικά ταμεία χωρών του Κόλπου και το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας.

Όπως έχει γράψει το bankwars, υπάρχει

έντονο ενδιαφέρον και από Έλληνες κεφαλαιούχους, που προσδιορίζεται στα 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Με δεδομένη τη θέση της τρόικας ότι η αύξηση “συνιστάται” να γίνει με ιδιωτικά κεφάλαια και να καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μόνο στην περίπτωση που δεν καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους ιδιώτες, τα πράγματα δρομολογούνται κατά τον καλύτερο τρόπο. Θα είναι και μια δικαίωση των προσπαθειών της διοίκησης της Τράπεζας, που πέτυχε εδώ και καιρό να πείσει τους ξένους να επενδύσουν αλλά τους άφησε…στο περίμενε.

Μέγα βέβαια ερώτημα είναι τι θα γίνει στη Βουλή…

Επισημαίνεται ότι παραμένει στην κυβέρνηση η αρμοδιότητα καθορισμού της δίκαιης τιμής πώλησης (fair value) και αναφέρθηκε ότι θα είναι τέτοια που να «διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον» αλλά και τέτοια που θα προσελκύσει επενδυτές.

Original article: EUROBANK: Ουρά κάνουν ξένα κεφάλαια για την αύξηση – Ποιοί ενδιαφέρονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα