EUROBANK: Δεν αλλάζει η στρατηγική της, λέει η Citi

16:45 2/2/2015 - Πηγή: BankWars

H νέα διοίκηση της Eurobank δεν αναμένεται να σηματοδοτήσει και αλλαγή στρατηγικής από την τράπεζα τονίζει η Citi σε έκθεσή της.

Η Eurobank αναμένεται να παραμείνει επικεντρωμένη στην αποδοτικότητα του κόστους και την βελτίωση των κερδών προ προβλέψεων, σημειώνει.

Επιπλέον, ο

νέος CEO Φωκίων Καραβίας είναι “δυνατός” σε θέματα ισολογισμού και χρηματοδότησης, δεδομένης της επαγγελματικής του διαδρομής σε υπουργείο οικονομικών και τις κεφαλαιαγορές, ενώ τόσο ο κ. Καραβίας όσο και ο κ. Νίκος Καραμούζης έχουν μεγάλη επαγγελματική εμπειρία.

Ειδικότερα, σημειώνει η Citi, ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας Νικόλαος Καραμούζης είναι ένας έμπειρος τραπεζίτης και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank για 14 χρόνια. Είχε διοριστεί ως σύμβουλος της διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Τράπεζας Πειραιώς το 2013, με αρμοδιότητα την ενοποίηση με την Γενική Τράπεζα. Έχει διατελέσει σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΤΕΒΑ. Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ο νέος πρόεδρος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας ήταν Ανώτατος Γενικός Διευθυντής Group Corporate and Investment Banking, Capital Markets & Wealth Management. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας από το 2005 ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Treasurer από το 2002 έως το 2005. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Eurobank το 1997 ως ως Επικεφαλής διαπραγμάτευσης προϊόντων σταθερού εισοδήματος και παραγώγων προϊόντων, είχε εργαστεί στη Citibank από το 1994 ως υπεύθυνος παραγώγων προϊόντων και προϊόντων σταθερού εισοδήματος στην Ελλάδα. Ο κ. Καραβίας ξεκίνησε την τραπεζική του καριέρα το 1991 με την JP Morgan στη Νέα Υόρκη.

Ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 0,30 ευρώ για τη μετοχή, βλέποντας απόδοση 172% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα