EURO 2016: Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

06:14 7/7/2016 - Πηγή: BankWars

Η Πορτογαλία μετά από πέντε διαδοχικές ισοπαλίες (με Ισλανδία, Αυστρία, Ουγγαρία, Κροατία και Πολωνία), επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό της Ουαλίας με 2-0 και περιμένει τώρα να μάθει αν στον τελικό του Euro 2016 θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Γαλλία ή την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Με ηγέτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 2004.

Μετά

από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, η Πορτογαλία πέτυχε δύο γκολ.

-Στο 50′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα και με κεφαλιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χένεσεϊ για το 1-0.

-Στο 53′ ο Ρονάλντο και πάλι έπιασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο Νάνι με προβολή μπήκε στην πορεία της μπάλας και ξεγέλασε τον Ουαλό γκολκίπερ, κάνοντας το 2-0.

Μάλιστα, οι Πορτογάλοι είχαν καλές ευκαιρίες να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 63′, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο που πέρασε λίγο άουτ, στο 65′ με το κοντινό σουτ του Ζοάο Μάριο που πέρασε άουτ, αλλά και στο 78′, όταν από το σουτ του Ντανίλο ο Χένεσεϊ έχασε την μπάλα, όμως πρόλαβε να την μαζέψει προτού περάσει τη γραμμή της εστίας.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Ρονάλντο στο 86′, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Ουαλό τερματοφύλακα, τον απέφυγε, όμως πλάσαρε άουτ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ρονάλντο.

ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ, Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα