Documento: Βρέθηκαν λογαριασμοί προσώπων κοντά σε πολιτικούς για τη Novartis

Λογαριασμούς στην Ελβετία προσώπων που σχετίζονται με κάποιους από τους πολιτικούς, οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis φαίρεται να έχει εντοπίσει ηΕισαγγελία Διαφθοράς, έπειτα από νέες καταθέσεις μαρτύρων, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento.

Όπως γράφει η Documento, οι αμερικανικές και ελληνικές αρχές φαίνεται πως έχουν δύο σημαντικές καταθέσεις από προστατευόμενο μάρτυρα, που ρίχνει φως στη ροή χρήματος.

Στην

πρώτη κατάθεση αναφέρει τον τρόπο δράσης συνεργάτιδας ενός εκ των εμπλεκομένων υπουργών, η οποία τελικώς αποδεικνύεται ταμίας, καθώς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν αυτή που έκανε τους οικονομικούς διακανονισμούς και φέρεται να παραλάμβανε η ίδια χρήματα στο όνομά του. Βάσει της κατάθεσης, οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα η οποία οδήγησε σε λογαριασμό εκατομμυρίων στην Ελβετία, τον οποίο φαίνεται να διαχειρίζεται η συνεργάτιδα αλλά πραγματικός κάτοχός του να είναι ο εμπλεκόμενος υπουργός. Η συνεργάτιδα θα κληθεί να καταθέσει για την κατοχή μαύρου χρήματος μόλις παραληφθεί το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Στη δεύτερη κατάθεση ο μάρτυρας δίνει στοιχεία για ένα ακόμη σημαντικό πρόσωπο, στη δεκάδα των εμπλεκόμενων πολιτικών. Ο εν λόγω πολιτικός φέρεται να έχει λάβει χρήματα απευθείας από τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis δίνοντας για κατάθεση τον λογαριασμό εταιρείας offshore δικών του συμφερόντων. Μόλις ανοίξει ο τροφοδότης λογαριασμός οι καταθέσεις θα φανούν αμέσως και αν επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες τότε οι αρχές θα οδηγηθούν στην offshore και πολύ πιθανόν και στα φυσικά πρόσωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα