Deutsche Bank: “Βλέπει” ύφεση 0,2% στην Ελλάδα φέτος – Ανάπτυξη 2,1% το 2015

Συρρίκνωση 0,2% αναμένει για το ελληνικό ΑΕΠ φέτος η Deutsche Bank σε ανάλυσή της, ενώ για το 2015 η ανάπτυξη αναμένεται στο 2,1% και για το 2016 στο 2,7%.

«Η τρέχουσα πολιτική αφήγηση υποδηλώνει ότι η Eλλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το πρόγραμμα προσαρμογής μέχρι το τέλος του έτους, με σημαντικές παραχωρήσεις από τους εταίρους της ευρωζώνης, όπως για παράδειγμα μια μείωση των επιτοκίων στις πιστωτικές γραμμές υποστήριξης».

Η

Deutsche Bank επισημαίνει ότι το ζήτημα των όρων των προγραμμάτων μακροοικονομικής προσαρμογής, θα παίξει έναν μικρό μόνο ρόλο σε σχέση με τις προσπάθειες στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, ο Mario Draghi υποστήριξε στα σχόλιά του ότι ιδιωτικά QE για Κύπρο και Ελλάδα συνδέονται με τη συμμόρφωση στα προγράμματα.

«Το έκανε για καλό λόγο, καθώς οι αγορές ABS κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσουν την πίεση στις τράπεζες για την εξυγίανση των ισολογισμών. Επίσης στην περίπτωση της Ελλάδας, οι επιδράσεις μπορεί να υλοποιηθούν ακόμη και πριν η χώρα εγκαταλείψει το σημερινό πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής στο τέλος του έτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα