Deutsche Bank: Απίθανο το κούρεμα χρέους – Μείωση επιτοκίων ή επιμήκυνση μετά τις ευρωεκλογές

Απιθανό θεωρεί ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους η Deutsche Bank που εκτιμά ότι είναι πιθανότερο να υπάρξει ελάφρυνση μέσω μείωσης των επιτοκίων ή επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης, απόφαση που θα ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Η οικονομία σταθεροποιείται

και ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι πιο σταθερός, αλλά ο δρόμος προς την ομαλοποίηση θα είναι μακρύς», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η γερμανική τράπεζα. «Εκτιμούμε ότι τόσο ένα δεύτερο PSI και ένα OSI είναι απίθανα, αλλά αναμένουμε πιο έμμεσες λύσεις, όπως μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση λήξεων», σημειώνει.

Αυτή τη στιγμή το δημόσιο χρέος της χώρας ανέρχεται στα 320 δισ. ευρώ ή στο 175% του ΑΕΠ, με την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη να κατέχουν το 80% περίπου. Η κυβέρνηση στοχεύει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό φέτος, ωστόσο, εκτιμάει ότι θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ, κάτι που θα της επιτρέψει να ζητήσει ελάφρυνση του χρέους της από τους εταίρους της.

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι το πιο σημαντικό ερώτημα για την βιωσιμότητα του χρέους θα περιμένει μέχρι τα μέσα του 2014, πιθανόν μετά τις ευρωεκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα