Deutsche Bank: S&P 2000 μονάδες, πετρέλαιο 85 δολάρια, ευρώ 1,20 δολάρια – Γιατί προτείνει τραπεζικές μετοχές η Morgan

Άνοδο του S&P στη Wall Street στις 2.000 μονάδες ή και υψηλότερα μέχρι τα τέλη του 2014, προβλέπει η Deutsche Bank.

Η πρόβλεψη της Deutsche Bank για ανάπτυξη της κερδοφορία κατά 4,5% το 2015, λαμβάνει υπόψη την υπόθεση για τιμή πετρελαίου γύρω στα 85 δολ.

το βαρέλι και διολίσθηση του ευρώ στα 1,20 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2015.

Όπως εκτιμά η γερμανική τράπεζα, η ευρωζώνη δεν θα εισέλθει σε μια εκτεταμένη περίοδο αποπληθωρισμού, αποφεύγοντας τελικώς να καταστεί η νέα Ιαπωνία.
Ωστόσο, οι αδύναμες οικονομικές συνθήκες θα διατηρήσουν για καιρό σε επαγρύπνηση την ΕΚΤ, ωθώντας την πιθανότατα να αναλάβει και νέα, πρόσθετη δράση, για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Υπό το πρίσμα αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
Όμως αυτό, αν συμβεί, θα συμβεί αφότου έχουν εξαντληθεί όλες οι πρότερες επιλογές.

Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ – ΔΟΛΑΡΙΟΥ

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, όπως χθες μετέδωσε το CNBC, όταν το ευρώ/δολάριο υποχώρησε κάτω από τα 1,34 δολ. στις αρχές Σεπτεμβρίου, τέθηκε ως καθοδικός στόχος το επίπεδο των 1,28 δολ. ο οποίος ξεπεράστηκε.
Πλέον η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου τεστάρει τα 1,28 δολ. ως σημείο αντίστασης.
Βραχυπρόθεσμα, η ισοτιμία ενδέχεται να τεστάρει το σημείο στήριξης των 1,22 δολ.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ Η MORGAN STANLEY

Oι λόγοι της αισιοδοξίας:

– Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των stress tests, οι ευρωπαϊκές τράπεζες περνούν σε νέα εποχή. Η διαδικασία των stress tests μειώνει το αρνητικό επενδυτικό κλίμα και δεν αποκλείεται, εν ευθέτω χρόνω, να δώσει ώθηση στον δανεισμό.
– Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τις νέες πράξεις χορήγησης ρευστότητας της ΕΚΤ. Στόχος των νέων μέτρων της ΕΚΤ είναι να μειωθεί το χρηματοδοτικό κόστος των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες για τις τράπεζες της αδύναμης περιφέρειας.
– Όσο θα βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ευρωζώνη, τόσο θα επωφελούνται οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι πρώτες ενδείξεις έχουν ήδη γίνει γνωστές.
– Διαφαίνονται ισχυρές προοπτικές για την ανάκαμψη των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών τραπεζών. Όσο θα μειώνονται οι προβλέψεις, τόσο θα αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών.
– Οι τρέχουσες αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα