Credit Suisse: Ζημιές 302 εκατ. ελβετικών φράγκων στο α΄τρίμηνο 2016

Ζημιές ύψους 302 εκατ. ελβετικών φράγκων (273 εκατομμύρια ευρώ) ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2016 η Credit Suisse ως αποτέλεσμα της μείωσης των δραστηριοτήτων των πελατών της και των δύσκολων συνθηκών στην αγορά.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός μεγάλου προγράμματος αναδιάρθρωσης που θα βοηθήσει την τράπεζα

να επικεντρωθεί πλέον στην ιδιωτική τραπεζική και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της, είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 1 δισεκατομμύριο φράγκα κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

“Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, λειτουργούσαμε σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες αγορές με τους όγκους και τη δραστηριότητα των πελατών να έχει μειωθεί σημαντικά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Tidjane Thiam.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, ο κ. Thiam τόνισε ότι η Credit Suisse επικεντρώνεται στην υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της, και έχει κάνει “σημαντική πρόοδο” στη μείωση του κόστους και στην κατάργηση θέσεων εργασίας.

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι εντατικοποιεί τις προσπάθειες για μείωση του λειτουργικού της κόστους σε 4,3 δισ. φράγκα και ότι θα περικόψει επιπλέον 2.000 θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα