Credit Agricole: Να μειώσει τα επιτόκια η ΕΚΤ – Deutsche Bank:Βίαιη πτώση των αγορών την άνοιξη αν δεν υπάρξει ανάκαμψη

  Η ΕΚΤ πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση, πράγμα το οποίο αν δεν κάνει μέσα στο Δεκέμβριο, υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει καμία μείωση επιτοκίων μέσα σε όλο το 2013. «Αν όχι τώρα, πότε;» διερωτώνται  οι οικονομολόγοι  της τράπεζας.

Η θέση αυτή της Credit Agricole έχει πολλούς συμμάχους, καθώς η ύφεση αρχίζει να χτυπά την πόρτα και σε οικονομίες του «ισχυρού Βορρά»,  όπως η Φινλανδική, το ΑΕΠ

της οποίας ήταν ελαφρά αρνητικό στο Γ’ τρίμηνο.  Άποψη που επίσης υποστηρίζεται από οικονομολόγους του «Νότου», αναφέρει ότι για να φύγουν οι οικονομίες από το τέλμα, θα πρέπει το ευρώ να διολισθήσει κάτω από τα 1.20 δολάρια.

Σχετική με το θέμα, αλλά από άλλη πλευρά εξεταζόμενη, είναι και η άποψη της Deutsche Bank που είδε το φως της δημοσιότητας, που λέει ότι οι δράσεις των κεντρικών τραπεζών εξάντλησαν τη θετική τους επιρροή στις αγορές και ότι απαιτείται ουσιαστική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, προκειμένου οι μετοχές να διατηρηθούν ψηλά. Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρει η έκθεση της Deutsche Bank, στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 θα έχουμε βίαιη πτώση των αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα