Citrigroup: Μια πολεμική σύρραξη με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο!

Για τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου σε περίπτωση που ξεσπάσει στρατιωτική σύρραξη στην Κορεατική Χερσόνησο, προειδοποιεί η Tina Fordham, διευθύντρια και επικεφαλής παγκόσμια αναλύτρια της Citigroup.

«Μια σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο δεν θα προκαλούσε αναταράξεις μόνο στην περιοχή, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο λόγω της εγγύησης ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως θα διεθνοποιούνταν μέσα σε μια νύχτα», τόνισε σε δηλώσεις της στο CNBC,

στο περιθώριο της Milken Institute Asia Summit στη Σιγκαπούρη. Παρότι η διάρκεια και το εύρος μιας τέτοιας σύγκρουσης θα ήταν δύσκολο να μετρηθεί, η Βόρεια Κορέα παραμένει τεράστιο ρίσκο, τόνισε η Fordham.

«Είναι μακράν η μεγαλύτερη γεωπολιτική απειλή και μια απειλή που επιπλέον θα επηρέαζε τις αγορές (…) όταν εξετάζουμε τους πολιτικούς κινδύνους, κοιτάμε αν είναι πιθανό να προκαλέσουν ανατάραξη στο πετρέλαιο ή ανατάραξη στην ανάπτυξη. Και στην περίπτωση της Βόρειας Κορέας, αν συνέβαινε το χειρότερο, θα προκαλούνταν και τα δύο», υποστήριξε η κορυφαίο αναλούτρια της Citigroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα