Chipita: Οι επενδύσεις χρειάζονται σταθερότητα – Τι συζήτησαν Θεοδωρόπουλος-Δραγασάκης

10:16 5/2/2015 - Πηγή: BankWars
Συνάντηση είχε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συντονιστής του οικονομικού επιτελείου κ. Γιάννης Δραγασάκης με τον επιχειρηματία – και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών – κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο του – πολυεθνικού – ομίλου Chipita. Σύμφωνα με πληροφορίες του«Βήματος», αιτία – ίσως και αφορμή – για την 20λεπτη συνάντηση ήταν η πρόσφατη (έγινε μόλις τον περασμένο
Δεκέμβριο) μεταφορά της έδρας του ομίλου από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη κίνηση του ελληνοαραβικού ομίλου «διαβάζεται» ως «ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία». Στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης ο κ. Δραγασάκης θέλησε να μάθει τους λόγους της μεταφοράς και ο κ. Θεοδωρόπουλος του απάντησε πως «εμείς εδώ παράγουμε και η Ελλάδα είναι η αφετηρία μας».

Ακολούθως ο αντιπρόεδρος ρώτησε αν ο όμιλος και ο ίδιος έχουν άλλα επενδυτικά σχέδια. Ο επιχειρηματίας του γνωστοποίησε ότι μαζί με άλλους επιχειρηματίες έχουν επενδύσει στην πρωτογενή παραγωγή – πρόκειται για την παραγωγική υδροπονικής τομάτας στην περιοχή της Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράγουν περί τους 7.500 τόνους τομάτας σε ετήσια βάση, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 3% των εισαγωγών τομάτας – η Ελλάδα καταναλώνει 750.000 τόνους τομάτας ετησίως. Και εν συνεχεία ο κ. Δραγασάκης ρώτησε αν ο όμιλος θέλει «κάτι» σε επίπεδο πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και ότι αυτό μπορεί να γίνει και ο κ. Θεοδωρόπουλος του απάντησε πως το μόνο που χρειάζεται ο όμιλος είναι «σταθερό επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον» για να μπορεί ο ίδιος να σχεδιάσει το μέλλον του.
Keywords
Τυχαία Θέματα