COCA COLA – 3Ε: Δύο διαφορετικές εκτιμήσεις για τη μετοχή

08:56 9/2/2013 - Πηγή: BankWars

Σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 23 ευρώ ανά μετοχή από 20 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η JP Morgan, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “overweight”.

Ο διεθνής οίκος κάνει λόγο για προοπτικές σημαντικής ανάκαμψης των κερδών της εταιρείας και αυξημένης ρευστότητας μετά την εγγραφή της εταιρείας στο Λονδίνο.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, τα οποία ανακοινώνονται στις 14/2, οι αναλυτές της εκτιμούν καθαρά EBIT ύψους 61 εκατ. ευρώ.

ΑΝΤΙΘΕΤΗ η άποψη των αναλυτών της Societe Generale, η οποία

στην δική της έκθεση αναφέρει: “ Η αντίδραση της ΕΕΕΚ ενόψει της εισαγωγής στην αγορά του Λονδίνου έφτασε σε όρια υπερβολής”.

Ο οίκος δίνει σύσταση “ΠΩΛΗΣΗ” και τιμή στόχο 12μήνου τα 14 ευρώ, ενώ καλεί τους επενδυτές να περιμένουν βελτιωμένες τάσεις στα οικονομικά αποτελέσματα από τη Ρωσία, αλλά συνεχιζόμενη αδυναμία στη Δυτική Ευρώπη.

Ως αποτέλεσμα της ανόδου η μετοχή της ΕΕΕΚ διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο P/E 23 ( κέρδη του 2013) και κέρδη ανά μετοχή (EPS) το οποίο με βάση την μέση εκτίμηση (consensus) διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ, ένα premium 28% σε σχέση με τον κλάδο ποτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα