BofA Merrill Lynch και Societe Generale συμφωνούν: Αγοράστε ευρωπαϊκές μετοχές

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν οι εισροές στις ευρωπαϊκές μετοχές, όπως σημειώνει η BofA Merrill Lynch, δηλώνοντας οverweight στην περιοχή.

O στρατηγικός αναλυτής της BofA, Τζον Μπίλτον, σημειώνει πως οι προοπτικές κερδοφορίας στην Ευρώπη το 2014 είναι εξαιρετικά καλές, και τα κέρδη ανά μετοχή του γ’ τριμήνου έως τώρα, ήδη έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι παράγοντες που στηρίζουν την overweight στάση για την ευρωπαϊκή αγορά, είναι υπαρκτοί και ισχυροί.

Κατά

την εβδομάδα που έληξε στις 23 Οκτωβρίου οι επενδυτές τοποθέτησαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια στα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, που σηματοδοτεί την μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή που εχει καταγραφεί ποτέ στις μετοχές, επισημαίνει η BofA,η οποία επεξεργάστηκε τα στοιχεία της EPRF.

Μάλιστα εδώ και 17 συνεχόμενες εβδομάδες, η αγορά της Ευρώπης, δεν βλέπει τίποτε άλλο παρά εισροές, από τις αρχές του δεύτερου τριμήνου δηλαδή, όταν οι δείκτες PMI άρχισαν να δείχνουν ότι η Ευρωζώνη ανακάμπτει από την ύφεση.

Société Générale: Αγοράστε μετοχές της Ευρωζώνης

Η Société Générale σε νέα έκθεσή της υποστηρίζει ότι ο αμερικάνικος δείκτης S&P 500 θα σημειώσει βουτιά της τάξης του 15% όταν η Federal Reserve ξεκινήσει τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης το 2014, και θα χάσει την ανοδική τάση στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Όπως τονίζει ο επιεκφαλής επενδύσεωντ ης SocGen, Άλεν Μποκόμπζα, οι επενδυτές πρέπει πλέον να στραφούν ολοκληρωτικά προς τις μετοχές της Ευρωζώνης αλλά και της Ιαπωνίας, όπου η οικονομική πολιτική είναι πολύ πιο σαφής, η νομισματική πολιτική είναι πολύ χαλαρή και οι τοποθετήσεις ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα